Как здравето на нашите зъби влияе върху сексуалния ни живот

34
Добави коментар
frozzen
frozzen

В поредица постове ще ви разкажем за това как здравето на нашите зъби всъщност много пряко влияе както на цялостното ни състояние, така и на сексуалния ни живот. А днес стартираме с темата за свежия дъх – ключът към сърцето на любимия.

Казват, че влюбеният вижда човека срещу себе си през телескоп – не забелязва неговите несъвършенства и неща, които иначе биха го подразнили.

Но съгласете се, всеки обича красивата усмивка насреща. Помислете и за това – преди за целунете някого за пръв път, със сигурност забелязвате, че той е с приятен свеж дъх, нали? Или обратното!

Неприятният дъх може да превърне сексуалният ви живот в катастрофа
Яли сте нещо „ароматно”, но не сте имали време да си измиете зъбите… Тези дискомфорти се оправят лесно с паста за зъби или вода за уста. Но неприятният дъх може да превърне сексуалният ви живот в катастрофа, ако той стане хроничен. Сладките целувки може да се превърнат ужасно преживяване, ако имате проблеми със зъбите или венците. Този проблем може да повлияе негативно на самочувствието ви, да ви накара да мислите постоянно за него именно в моментите, в които трябва да се насладите на удоволствието.

Какво може да се направи?
За да се справим с хроничния лош дъх (Halitosis), важно е да разберете, че той се причинява от всички гадинки, които живеят в устата ни – стотиците видове бактерии, които се хранят от остатъците от храна в устата ни, от мъртви клетки и т.н. Затова редовно мийте зъбите си и ги изплаквайте с вода за уста.

Не става дума само за храна…
Лош дъх може да предизвикат и различни медикаменти, които ползвате продължително време или дори от стомашни проблеми. Той може да е сигнал и за възпаления в устата, за които дори не подозирате – абсцес, кариеси, проблеми с венците, чернодробни заболявания или дори диабет.

За по-леките случаи ние в Медикъл Дент предписваме специални дезинфектанти за уста, които ще се справят с неприятния ефект максимално.

За по-сериозните случаи – не отлагайте посещението при своя стоматолог и минута. Няма нищо, от което да се притеснявате, все пак това е вашето здраве.

Така че – целувайте и бъдете целувани!