ПСИХИАТРИЧНАТА БОЛНИЦА „СВ. ИВАН РИЛСКИ” ВЕЧЕ ИМА СВОЕ АРТ АТЕЛИЕ | bgbezgranici.com

1
Добави коментар
ditadita
ditadita

ПСИХИАТРИЧНАТА БОЛНИЦА „СВ. ИВАН РИЛСКИ” ВЕЧЕ ИМА СВОЕ АРТ АТЕЛИЕ

АРТ ТЕРАПИЯТА Е ЧАСТ ОТ ОЗДРАВИТЕЛНАТА ПРОГРАМА В БОЛНИЦАТА
В най-голямата психиатрична болница за област София „Св. Иван Рилски” вече работи арт ателие. Всеки четвъртък и петък, арт ателието е част от оздравителната програма на болницата.

Арт терапевти на творческата работилница са социални  работници и психолози. Реставриране на дървени мебели, грънчарство и други приложни изкуства са част от заниманията, които подкрепят по-бързото стабилизиране и подобряване състоянието на пациентите. В ателието вече беше проведен и първият търг за предмети реставрирани от пациенти на болницата.
Преди броени дни, представителството на компанията BOSCH в България, направи и първото дарение на ателието. Търговският директор на BOSCH България, г-жа Регина Сомлева се включи в арт терапията, за да подари на участниците в него, пистолети за лепене на Dremel и предмети, които с малко вдъхновение и почти без усилия могат да бъдат декорирани и преобразени в произведения на изкуството. Това беше първата стъпка от решението на компанията да подкрепя творческата работилница на психиатричната болница. Участниците в арт ателието, подариха от своя страна на представителя на BOSCH, ръчно направена къщичка за птици. В момента, участниците в ателието работят върху реставрацията на столове и маси за Цветница, които са им поръчани от ценители и почитатели на Арт Ателие Курило. Снимки на предметите, които се работят в ателието могат да бъдат разгледани във Face Book страницата му.