Идеи за Великден

11
Добави коментар
Laverdad
Laverdad

Идеи за Великден
03.04.2012 • от Цвети Тошева10160 прегледа 0 коментара

1
2
3
4
5

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Вижте още

Повикайте празничното настроение с нашите забавни и полезни идеи. Напишете и подпишете Договор с Дядо Коледа и вашия малчуган.

Великден е един от най-чаканите и пъстри празници в годината.

Едни го почитат като символ на пролетта, други – като неизменна част от християнските традиции, а трети просто се наслаждават на украсата от великденски зайци и боядисани яйца.

Към която и група да спададете вие, със сигурност няколко свежи идеи за Великден ще подействат одухотворяващо и празнично на цялото ви семейство.

Великден е чудесна възможност да приветствате пролетта в компанията на семейството и приятелите си. Ако все още не сте пренесли сезонното настроение у дома, сега е времето да го направите. И тъй като подготовката за празника е сред любимите занимания на най-малките, постарайте се да ги включите активно във всички ритуали като им създадете вълнуващи и увлекателни занимания.

Подготовката за Великден трябва да започне поне седмица по-рано. Редно е до тогава да сте направили годишното пролетно почистване, за да освежите дома си и да посрещнете гостите подобаващо. Вероятно вече сте променили и част от интериора, за да е в унисон с всеобщото пролетно настроение.

Сега обаче, обърнете по-специално внимание на украсата като се съредоточите върху една от трите цветови гами: лилаво и розово, синьо, жълто и бяло, или оранжево, жълто и зелено. Подредете на преден план зайците, яйцата и цветята, напълнете с живи растения всички възможни вази и окачете декоративните великденски фигурки.

Всички знаем, че Великден без великденски яйца е немислим. Както и без зайци (порцеланови, хартиени, шоколадови), домашно омесени козунаци и печено агнешко. Но освен традиционните „атрибути“, можете да обогатите празничната атмосфера и с куп ръчно правени елементи. Всъщност говорим за спазвани от векове християнски обичаи, чрез които децата успяват да дадат воля на въображението си, а възрастните да се почувстват по-безгрижни и по-дълбоко свързани с близките си.

Прочети нашите идеи за Великден и експериментирай в компанията на твоето малко съкровище и любими хора.

1
2
3
4
5

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай