Съвети за заети жени: как да почистим дома си бързо

2
Добави коментар
mario.angelov1
mario.angelov1

Почистването на дома е нещо, което всички трябва да правим, но едновременно с това е и въпрос на лично усещане. Не се интересувайте от чуждите стандарти и дефинирайте „чисто” пред самата себе си, като се стараете да поддържате къщата си в съотвествие със собствените си виждания. И преди всичко използвайте времето си умно!

Набележете си приоритети

Помислете кои задачи са неотложни, кои искате да свършите и кои биха могли да се свършат. Заемете се с тях точно в този ред и забравете за дребните неща.

Дайте си определен интервал от време

Можете да свършите доста неща за 10 или 20 минути. Просто си направете план и бъдете експедитивна, ще видите колко по-добре отмятате задачите, когато са систематизирани.

Изберете си ден от седмицата

Много по-лесно е да свършите цялата работа наведнъж, вместо да отделяте по малко време всеки ден – така съзнанието ви няма да е постоянно заето с малки задачи, които искате да отметнете и ще си почивате по-пъноценно. Най-добре е да чистите, когато сте сама и няма пречки от типа на мъже и деца, разположени стратегически из цялата къща.

Прехвърляйте работата

Научете децата си да простират пране, да пускат прахосмукачка, да оправят леглата си и да си приготвят закуска. Направете го така, че да не им изглежда като досадна работа, а като ценна помощ за мама. Ако децата ви са тийнейджъри можете да ги ангажирате и с по-сериозна работа като миенето на прозорци и почистването на собствените им стаи.

Източник: Shine.yahoo.com