Как да украсим дома си по празниците

1
Добави коментар
blogger
blogger

Пита ли ли сте се как преди вашите баби са боядисвали Великденски яйца като е нямало боя все още? Това е нашия съвет и опит за днес – натурално боядисани яйца за Великден! Грабнете пресни зеленчуците и се залавяйте за работа. Основните цветове – червено, синьо и жълто можете да ги постигнете без да давате излишни пари за боя за великденски яйца.

За червен цвят Използвайте цветкло за придобиване на червен цвят. Вземете 1 голяма или 2 по-малки глави и ги нарежете на много ситно. Сложете го да заври на бавен огън за около половин час. Прибавете по една супена лъжица сол и оцет. Прецедете сместа и воала. Вече имате натурална червена боя!

За жълт цвят Използва се куркума. Метода е същия като горния. Само трябва да запомните, че тук трябва да бъркате докато стигнете до еднородна смес и тогава сте готови.

За син цвят Тайната е червеното зеле. Въпреки, че цвета в тенджерата повече прилича на лилав, то дава прекрасне син цвят на великденските яйца. Метода е еднакъв като горните 2.

За шарени яйца Винаги можете даи ползвайте стар лук и да го пристегнете с чорапогащник. Придавате различни отенъци от цветове на великденските яйца. Потърсете в блога повече информация и съвети относно този метод.