Над 40 000 безплатни книги за iPad

3
Добави коментар
wweb
wweb

Таблетът е чудесно устройство за четене на електронни книги. Сигурно вашия iPad има няколко тома, но ако обожавате да четете и искате да препълните виртуалната си библиотека с хиляди интересни и увлекателни творби, тогава сте попаднали на правилното място. Представяме ви най-добрите места, от където може да си свалите безплатни книги , директно на вашия iPad или iPhone, iPod, Kindle, Android, Nook и т.н.

Project Gutenberg Top 100 – Сайтът е пълен с класически творби. В него има над 38 000 безплатни е-книги, като списъка със „100-те най-добри романа от вчера“ е задължителна колекция за хората, които считат себе си за върли читатели. Може да търсите творби по категории и по автори, като в някой случай  има и аудио-книги.

 

Guterberg Bookshelf by Category – Търсите книги от точно определен жанр? Тогава сте попаднали на правилното място. Тук ще намерите тонове е-книги, сортирани по категории.

 

Gutenberg Harvard Classics – Цели 51 тома антология от световната литературна класика. Тази колекция е била създадена през 1909 г. за да даде на света частица от либералните изкуства, като човек чете само по 15 минути на ден.

 

Gutenberg е най-добрия източник на безплатни книги, но и други сайтове предлагат същите услуги:

 

ManyBooks – В сайта има хиляди класики и голям избор от формати. Тук ще намерите и много книги на български език. FreeKindleBooks – Всякакви книги в .mobi формат, специално за kindle устройствата. ePUbBooks – Безплатни книги във формат .epub. FeedBooks – И този сайт предлага огромен избор от безплатни електронни творби. SneeKidsBooks – Стотици илюстрирани книги за деца, като „Трите прасенца“ и „Алиса в страната на чудесата“.