ПЛОСЪК КОРЕМ – най-накрая!

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Една от най-успешните техники за справяне с изпъкналото коремче е пилатес. Ако обаче не си наясно как да активираш правилните групи мускули, ефектът няма да е толкова добър. Няколко трика ще ти помогнат да превърнеш неприятната заобленост в секси акцент

Дишай
Ключът към оформяне на идеалния корем е да ангажираш в упражненията най-дълбоко разположения коремен мускул – напречния. Ако дишането ти е повърхностно, докато правиш гимнастиката, твърде вероятно е напречният коремен мускул да си стои неактивен и така да не можеш да разчиташ на „помощта“ му за изглаждане на корема. Затова вдишвай дълбоко преди всяко движение и издишвай при отпускането.

Усети гърба
Гърбът и коремните ти мускули работят като екип за оформяне на плоския корем. Затова трябва да си сигурна, че гърбът ти участва по правилния начин упражненията. Дръж гръбнака си изправен. Всеки път, кога­то правиш упражнение в поза с лице нагоре, трябва да усе­щаш малко разстояние между кръста си и постелката. Това не значи да заемеш неестест­вена поза с изпъчен корем, а просто да усещаш гръбна­ка си изправен. Ако спазваш това, коремните ти мускули също ще работят по правил­ния начин и ще избегнеш наранява­ния и болка.

Стегни в дълбочина
Ако ангажираш мускулите в основата на таза в упражненията за корема, ти автоматично работиш и с напречния коремен мускул. Мускулите в основата на таза (тези, които работят, когато ти се пишка, а трябва да стискаш) са в основата на цялата ти коремна мускулатура. Работата с тях ти гарантира успешна работа и с останалите коремни групи. Преди всяко от следващите упражнения стегни тези мускули за няколко секунди, сякаш правиш упражненията на Кегел. Напомняме ти, че те подпомагат свиването и мускулния тонус на мускулите на вагината, уретрата и ануса. Трябва просто да свиваш и отпускаш мускулите, които би използвала, за да стискаш, когато ти се пишка

А сега и упражненията!

Изпълнени правилно, те активират коремните мускули повече, отколкото коремните преси. някои са близо 200 пъти по-ефективни от пресата. прави ги три пъти в седмицата в непоследователни дни.

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.