Тенденции в маникюра за сезон Пролет-Лято 2012

3
Добави коментар

Модерните цветове на лаковете за нокти за сезон Пролет-Лято 2012 напомнят до голяма степен за десертно меню. В актуалната палитра можете видите нюансите на ванилов и фъстъчен пудинг, шоколадов крем, сочен портокал, лайм, ярко-червени ягоди и сладки череши, ментови листа…

Не е трудно да се ориентирате какво точно е актуално в маникюра за топлия сезон на 2012 г. Както винаги тенденциите са съобразени с модерното облекло. И все пак, на какво трябва да обърнем внимание?
Модата на дългите, богато изрисувани нокти отмина. Днес на преден план излиза естествеността. Дължината на маникюра е къса – не повече от 3-5 мм. Формата на ноктите е или квадратна, но с леко заоблени краища, или овална.

Към какво трябва да се стремите? Към идеално поддържан маникюр – никакви кожички, нащърбена повърхност и прочие. Ноктите Ви трябва да са перфектни, както и лаковото покритие.

Модерните цветове:

Най-актуалните:

Ментово зелено.
Можете да изберете както класическа, така и суперматова или металическа текстура.

„Фъстъчен“ крем.
Нежното бежово е универсален цвят. Изглежда чудесно върху ноктите и се съчетава перфектно с всякакви дрехи.

Наситено, топло жълто.
Весел и жизнерадостен цвят. Една от най-актуалните краски за топлия сезон на 2012.

Както знаете, цветът на 2012 г. е Tangerine Tango. Разбира се, че няма как да подмине и маникюра.

Черешовият нюанс на червеното е класика. Не го пренебрегвайте.

За по-екстравагантните:

Змийският принт е завладял света на модата, не бе подминат и маникюра. Цветовите комбинации са оставени на добрия Ви вкус, само помнете правилото – богато декорирани нокти, по-фини и семпли пръстени.

„Напуканите“ лакове за нокти, нашумели през изтеклия сезон, все още са актуални. Малката подробност е в съчетанието на цветове – черно + златно; тъмносиво + сребристо; бледочервено + наситено червено; оранжево + жълто и разбира се, зелени вариации.

Още един неувяхващ тренд – леопардовият принт. Как да го направите, можете да видите ТУК, а сега да обърнем внимание на тенденцията за пролетно-летния сезон. Не декорирайте всички десет пръста с леопардови шарки, направете го само на един, като използвате за трети цвят основния, с който сте лакирали ноктите си.

Шахматната декорация е нестандартна и свежа идея, но както и при змийския принт, следва да се придържате към правилото да не носите пищни пръстени, ако сте лакирали ноктите си по този начин.

Закачливи точки.
Перфектен вариант, ако сте облекли дреха на точки или райета. Съчетайте тоалета си с маникюра.

Деликатни флорални рисунки на фона на наситени цветове. Интересно и свежо, нали? 🙂

Френският маникюр не излиза от мода, но за този сезон е актуален едноцветния вариант. Можете да съчетаете супермат с гланцов лак, но пак напомняме – в един цвят.
* Черното е другият модерен цвят в маникюра за топлия сезон на 2012.

История на френския маникюр, можете да прочетете ТУК.

Почитателките на блясъка имат повод за радост. Брокатеният маникюр не е отстъпил от света на модата. Негови вариации можеха да се видят на ревютата на Карл Лагерфелд и Дона Каран.

Съчетанието от различни нюанси на червено е изключително актуално. Можете да развихрите фантазията си.

И още нещо забавно от изминалия сезон – ‘плодовият’ маникюр. Как да си направите такъв дизайн, можете да видите ТУК.

Магнитни лакове за нокти: информация, инструкция и полезни съвети

Хилядолетната история на лака за нокти

Модерни цветове за Пролет-Лято 2012