Сексът по време на бременност

1
Добави коментар
mario.angelov1
mario.angelov1

В един момент мъжът ви ви дразни само с присъствието си, а в следващия искате да му се нахвърлите и диво да разкъсате дрехите му. Нивата на хормоните естроген и прогестерон по време на бременността се покачват, затова и либидото ви рязко се повишава – влажността на вагината е повишена, както и чувствителността в гърдите. Това само по себе си звучи като прекрасна рецепта за множество романтични вечери, но същите тези хормони могат да ви изиграят лоша шега, особено в първите месеци, изпращайки ви в леглото с неразположение и необяснима умора, а често и с лошо настроение.

И така, къде точно се намирате вие в цялата тази буря от хормони? Тъй като всяка бременност е уникална, желанието за секс на всяка жена в този период е различно. Ако все пак вашето желание е голямо, но се страхувате от евентуални последици, ето какво е добре да знаете:

Обикновено сексът е безопасен

Ако ви се иска, просто го направете. Стига бременността ви да протича нормално, можете да правите секс толкова често, колкото ви се ще. Имайте предвид, че има вероятност леко да прокървите впоследствие, особено през първия триместър. Това се дължи на подутите капиляри в шийката на матката, които могат да се спукат от дразненето по време на секс. Ако такова нещо се случи не бива да изпадате в паника, но е добре да го споменете на лекаря, проследяващ бременността ви. Важно е да знаете, че няма опасност да нараните бебето, защото то е защитено от околоплодните течности. Но ако правите орален секс предупредете партньора си да не издиша въздух във вагината ви, тъй като е възможно въздушно мехурче да запуши кръвоносен съд.

Има поза, при която да се чувствате комфортно

Добрата стара мисионерска поза може и да не ви е особено удобна в момента, но има с какво да я заместите:

Поза „лъжички”: Легнете обърнати на една страна, като партньора ви е зад вас. Така проникването не е толкова дълбоко.

Вие отгоре: Не се упражнява напрежение над стомаха ви и от вас зависи каква ще е скоростта и дълбочината на проникването.

Любов в хола: Застанете на колене върху дивана с лице към облегалката, подпирайки се на ръцете си. Той прониква отзад.

И не забравяйте, след като родите отново ще правите секс както преди. В началото либидото ви няма да е особено високо, но бързо ще се върне в нормалните граници.

Източник: Shine.yahoo.com