Гениалният Пим ван ден Акер: мода от живи цветя » Кой кой е?

5
Добави коментар
svetla58
svetla58

Обожаваме пролетните празници, а пробуждащата се природа допълва приповдигнатото ни настроение. Вдъхновени от колорита на Цветница, решихме да ви покажем нещо различно, красиво и близко до природата. То няма нищо общо с традициите на нашия празник, но пък красивите цветя и растителни видове са свързващия елемент.

Представяме ви малка част от творчеството на Pim van den Akker, който е един от най-известните и уважавани холандски флористи. Той работи още като преподавател и дизайнер. Работата му е позната в цял свят, а неговият креативен ум и сръчност са обект на възхищение у хиляди хора, във или извън професионалната му сфера на дейност.

Няма да навлизаме в автобиографични подробности, защото професионалното му резюме е изключително дълго и наситено с всевъзможни творчески и научни дейности. За уменията му ще се убедите сами от кратката селекция на снимки, представяща работата му. Сигурни сме, че ще се вдъхновите от видяното!

Флоралните аранжировки на Пим ван ден Акер са истинска наслада за очите, но той не се ограничава само до създаване на блестящи „цветни композиции”. Вдъхновението си черпи от различни източници, а модата също е опорна точка в работата му.

Холандецът периодично представя невероятни модни колекции по време на The Floral Fashion show – „CAPTURED LIGHT“. Уникалното дефиле показва котюр облекла, които са изработени от различни растителни видове. Резултатът е впечатляващ, а умения са завидни. Нестандартните тоалети грабват вниманието с асиметрични форми, фини детайли, хармонично балансирани материали и забележителен дизайн на ниво висша мода.

Фото: Мartien de Мan

Фото: Remy Vaartjes

А, какво ще кажете за еко обувки ? За Седмицата на модата в Амстердам, флористът създава обувки с материали от природата. Творецът изработва аксесоари от мъхове, дървесна кора и различна тревиста растителност. Попаднахме на няколко удивителни модела, които са част от колекцията му „Walk With Nature”.

Не по-малко невероятни са еко чантите с орхидеи! Някои от аксесоарите са публикувани във фотосесии за Dutch Floral magazine De Pook.

*Фото: Rayzorsharp

Работата на Пим не се ограничава само до изброените арт флорални произведения. Той създава и мебели, но за тях ще ви разкажем друг път в рубриката ни „eMODNO у дома”.

Снимки от модните дефилета : Remy Vaartjes, Мartien de Мan, Rayzorsharp

Автор: Делица Цонева