Соломоновите острови, страхотно място за почивка

40
Добави коментар

Соломонови острови, основни атракции и незабравими преживявания

Соломонови острови са разпръснати в югозападна част на Тихия океан по цялата дължина достигайки източната част на Папуа и Нова Гвинея. Те правят страхотно впечатление с богатия си животински свят и предлагат прекрасни възможности за гмуркане, разходки в ботанически градини и музеи. Тропическите острови са над хиляда, но основно се посещават New Georgia, Guadalcanal, Choiseul, San Isabel and Malatia.

Основни акценти за почивка на Соломонови острови.Едни от от най-удивителните места за гмуркане са именно на Соломонови острови, истински рай на водолаза. Районите в близост до Gizo и New Georgia са много популярни. Има много риба във водите около островите – отлични възможности за риболов. The Point Cruz Yacht Club ще помогне на посетителите да си намерят отлично място за риболов и след това ще ви сготвят улова. Катерене по неравен терен на острова е друга прекрасна възможност за да разгледате подробно разнообразната природа.

Соломоновите острови предоставят страхотна възможност да плувате в сините тропически води. На фона на вулканични планини сините води се открояват и са наистина забележителни. На територията на архипелага има над 900 вулканични острови. На еко-турове вие също ще получите възможност да видите голямото разнообразие от диви животни, включително и над седемдесет вида влечуги.

Уникалното съчетание на вулкани и дъждовни гори е една от най-големите туристически атракции на островите.Не пропускайте прочутата ботаническа градина в столицата на Гуадалканал, град Хониара.