Стартира първото европейско онлайн проучване за ЛГБТ хората

3
Добави коментар
jool
jool

Стартира първото европейско онлайн проучване за ЛГБТ хората

9 април, 2012 at 9:01 am

Агенцията за основни права на Европейския съюз (FRA) стартира първото европейско онлайн проучване за преживяванията на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните и трансполови хора (ЛГБТ), живеещи в Европейския съюз или Хърватия.

Проучването цели да научи за ежедневните преживявания на ЛГБТ хората и за всякакво дискриминативно отношение, на което чувстват, че може да са били подложени. Проучването е напълно анонимно и е достъпно за попълване онлайн до края на юни 2012-а г. на адрес https://lgbtsurvey.eu. Въпросникът може да се попълни на Български или на друг език, който се говори в Европа.

Кой може да вземе участие?

Може да вземе участие всеки, който е на възраст над 18 години, определя се като лесбийка, гей, бисексуален, трансполов, или като друга част от ЛГБТ „дъгата”, и който живее постоянно в Европейския съюз или Хърватия.

За анонимността

Проучването е напълно анонимно. Въпросникът няма да регистрира никаква информация за истинската или онлайн идентичност на попълващите.

Как можете да разпространите новината?

Колкото повече хора в ЛГБТ общността достигне проучването, толкова по-добри ще са шансовете то да отрази мненията на всички засегнати и толкова по-възможно ще е да кажем, че резултатите отразяват преживяванията и мненията на широк кръг хора.

Моля, споделете проучването във Фейсбук, Туитър или в сайта на която и да е друга социална медия, в който се чувствате спокойни да публикувате!

Гласувай » | Сподели:

Like this:

Like Зареждане…

Related

Entry filed under: Куиър, ЛГБТК новини. Tags: Агенция за основни права на Европейския съюз, ЕС, Европейски съюз, ЛГБТ, бисексуалност, гей, дискриминация, лесбийки, права, престъпления от омраза, проучване, равно третиране, равноправие, трансполови, транссексуалност, тронсполовост, хомосексуалност.