Как да предотвратим косопад при тийнейджърите?

2
Добави коментар
Kikicata
Kikicata

Косопад при тинейджърите може да се появи поради няколко причини.

1.       Използването на химически продукти за коса.

Въпреки, че повечето химически продукти правят косата да изглежда страхотно, те съдържат вещества, които могат да доведат до трайно увреждане на кожата на главата и космените фоликули. Ето защо е необходимо тинейджърите да използват шампоани и балсами на билкова основа, които са предназначени за ежедневна употреба. Друг начин за предпазване от косопад е масажирането на скалпа с топло олио два пъти седмично. Това стимулира функцията на фоликулите и растежа на косата.

2.       Нездравословен начин на хранене.

Често тинейджърите са склонни да избягват питателната храна и да предпочитат бързото хранене с храни с високо съдържание на мазнини и сол. Това лишава организма им от важни витамини и минерали, които са необходими за тяхното добро здравословно състояние, както и състоянието на косата.

3.       Нездравословен начин на живот.

Въпреки, че не важи за всички, но все пак има тинейджъри, които се поддават на приятелски натиск и по този начин придобиват лоши навици. Това са тютюнопушене, алкохол, приемане на противозачатъчни лекарства и др. Всички тези навици водят до значително отслабване на косата.

4.       Стрес.

Често причините за косопад при тинейджърите е наличието на стрес. Той може да предизвика състояние наречено алопеция, при което косата пада на петна. В други случаи загубата на коса може да се дължи на хормонален дисбаланс.

Споменатите по-горе причини за основни за появата на косопад при тинейджърите. Някои от основните предпазни мерки са консумирането на здравословна храна, избягването на продукти, съдържащи вредни вещества.

 Подробна информация за загубата на коса можете да прочетете тук:http://problem.framar.bg/%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B4