Как да си направим великденски яйца

15
Добави коментар
lucynda
lucynda

10.04.2012 г.

Вижте как можете сами да украсите великденски яйца, следвайки няколко прости стъпки. Можете да прибавите към дизайна им разнообразие от цветове, ваденки или декоративни печати, за да ги превърнете в малки произведения на изкуството.

Какво Ви е необходимо?

панделкихартиено тиксосамозалепващи се стикери във формата на букви, точки или ринговепарчета от декоративна хартия за опаковане на подаръцикартинки на птици, кокошки или зайчетаоцетбоя за великденски яйцалепилоножицалъжица Великденска декорация: Изображение на имена и кръгове

Преди да започнете с украсяването на яйцата, трябва да знаете, че трябва предварително да са твърдо сварени. Разтворете боята за яйца в дълбоки съдове или буркани, като концентрацията боя – вода е в зависимост от инструкциите, изложени на пакета на боите и според това колко наситени желаете да бъдат тоновете. В съдовете с разтворената в топла вода боя добавете по една лъжица оцет. Преди да потопите яйцата вътре, аранжирайте тяхната декорация. Тук можете да позволите на въображението си да се развихри, тъй като вариантите за украса са многобройни. Оригинална идея е изписването на имената на всеки член от семейството Ви със самозалепващи се стикери във формата на букви, оградени със стикери, подобни на малки рингове в различни цветове.

След като извадите яйцата от боята, имате  два варианта на продължение на проекта, единият е да изчакате известно време боята да “изсъхне“ и да отлепите залепените букви или рингове – така на тяхното място ще остане бяло пространство, вторият вариант е да оставите залепените стикери, така великденските яйца ще бъдат по-пъстро орнаментирани.

Великденска декорация: Цветни стикери

За втората идея от този проект ще са Ви необходими споменатите по-горе панделки, хартиено тиксо, парчета от декоративна хартия за опаковане на подаръци, картинки на птици, кокошки или зайчета.

При поставянето на разнообразната декорация върху яйцата, можете да ги боядисате предварителни или да ги оставите сварени в естествения им вид. Многообразието от печати, лепенки, цветни ленти ще поставят достатъчно пъстри акценти.

Вече пищно украсените яйца, можете да подредите в плетен панер или друг съд. В него сложете множество перца и подредете великденските яйца отгоре. Сега наистина можете да се похвалите с изключително привлекателна великденска украса.