Отново заловен терариум с влечуги на Калотина

2
Добави коментар
plovdivweek
plovdivweek

България
  

Отново заловен терариум с влечуги на Калотина

PlovdivWeek на 10/04/2012, 09:35

Снимка: gradski.org

Пореден опит за контрабанда на екзотични животни

20-годишен пловдивчанин е заловен при опит да вкара нелегално терариум с влечуги. Животинките са от Чехия, а хванатият И.Н е решил да мине границата пеш. Екзотичните животни били в туристическа раница на гърба му. Там са открити общо 32 броя влечуги и земноводни. Сред тях са: 10 змии „боа”, един американски смок, 3 кралски питона, 2 смока, 5 жълтобузи и черни костенурки, 6 млечни и оранжеви жаби, две тарантули и гущер Агама.

Самият И.Н обяснил пред митничарите, че пътува от Чехия и именно от там са екзоточните животинки. Те са закарани бързо в спасителния център на столичния зоопарк, съобщава агенция Фокус. Митническото разследване по случая продължава.

Директорът на столичния зоопарк заяви, че ще бъде направено всичко възможно, за да се спасят животните. Той добави, че засега всички са живи, дори и бебетата. Започва подхранването с различни неща, но на някои са нужни големи количества, защото са много рахитични, допълни Иван Иванов.

В средата на миналия месец бе разкрит друг опит за контрабанда на влечуги. Тогава екзотичните животни бяха намерени в автобус.

Тагове:
влечуги
калотина
терариум
екзотични животни
змии
питони
смок