Въпрос към д-р Ангел Енчев: Възможно ли е удължаване и удебеляване на пениса?

3
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Какво представлява манипулацията по удължаване и удебеляване на пениса? Опасна ли е за здравето?
Николай Чанков – София

Оперативната техника, която се използва за удължаване на мъжкия полов член, включва разрез с размери 4-6 см в гънката между пениса и тялото. Зоната на триъгълника около пениса се инфилтрира предварително, за да се евакуира максимално мастната тъкан от тази зона. Пенисът се освобождава много внимателно от придържа­щите го към тялото елементи, докато се стигне до пубисната кост. Тази манипулация е безкръвна.

Приблизително 1/4 от пениса е „скрит“ в тялото. След внимателно освобождаване тази „скрита“ част се изтегля максимално навън и се фиксира на ново място, което допринася за удължаването на пениса с от 1 до 3 см. Поставят се конци и стерилна превръзка. Конците се свалят след 10-12 дни. Непосредствено след опе­рацията пенисът е с лек оток в основата и в средната част. Тъй като самата оперативна намеса е в дълбочина в зоната на външния видим край на пени­са, в редките случаи, когато се изпитва лека болка, тя също се усеща в дълбочина. Много често освобождаването на тялото на пениса бе комбинира и с липосукция в зоната на триъгълника около пениса. Това е основната причина за постоперативните отоци и хематоми в тази област.

Следоперативният период е слабо болезнен. Режимът на пациента е свободен, като трябва да се избягва активно физическо натоварване за период от 4 до 6 седмици. Въздържание от сексуално общуване – в продължение на 30 дни. Препоръчват се леки „изтеглящи“ масажи сутрин и вечер с продължителност 5-15 мин. Тези масажи в никакъв случай не би трябвало да предизвикват силна болка. При появата на такава задължително се консултирайте с хирурга си.

ВПРОЧЕМ!

Приемаме, че пълното възстановяване е в рамките на 30 до 90 дни от операцията. Съе­динителната тъкан, която се образува около пениса, повишава своята здравина до 6-ия месец от операцията. По възможност контролните прегледи се извършват на всеки 30 дни. В повечето случаи резултатите са задоволителни. Удължаването на мъжкия полов член е в рамките на 1 до 3 см, в за­висимост от анатомичните дадености на пациента. Постигнатият резултат е траен и не се променя във времето.

Д-р Ангел Енчев: Смяната на пола е като второ раждане!

Д-р Ангел Енчев говори за пластичната хирургия:

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”