Грижа за децата и природата – дарение на учебници и ангажименти за опазване на околната среда

27
Добави коментар

В унисон с цялостната си политика по отношение на корпоративната социална отговорност, и тази година БГ Учебник продължи да следва поетата линия. Започнахме 2012 година с дарение на учебници на нуждаещи се деца и с включване в кампания за отговорно отношение към околната среда. В следващите редове ще разкажем накратко за тези две инициативи.

В БГ Учебник винаги сме развивали социална политика и сме помагали на нуждаещи се деца и ученици с учебници и учебни помагала. През месец февруари се запознахме с дейността на Фондация „Защитено жилище ЗАЕДНО“. Оказа се, че в жилището живеят младежи, които въпреки трудностите, поднесени им от живота, не са загубили желание да учат и да се развиват. След като научихме за необходимостта от учебници за част от обитателите на защитеното жилище, решихме да помогнем на тези амбициозни млади хора, като им подарим учебниците за 9 и 10 клас, по които да учат за изпитите в училище.

Бързата реакция на нашите приятели от Фондация „Защитено жилище ЗАЕДНО“, които ни изпратиха списъка с учебниците веднага, ни позволи още на същия ден да съберем и подготвим необходимите учебници и да ги изпратим на нетърпеливите да обогатят знанията си младежи.

Надяваме се всички ученици от Жилището да вземат успешно своите изпити и да завършат 9 и 10 клас. А през следващата година обещаваме отново да им подарим учебници, но този път за 11 и 12 клас.

Настъпващата пролет и „събуждащата“ се природа ни подтикнаха отново да се замислим за вредното влияние, което ежедневно всички ние оказваме върху околната среда. Само преди няколко дни, в началото на април, БГ Учебник стана първата българска компания, търгуваща с книжни материали (учебници, учебни помагала, детски книжки и др.), която се включи в инициативата на Списание „Мениджър” и GLOBUL „Зеленият кръг“.

Конкретните ангажименти, които поехме са:
• Да работим основно с употребявани учебници и учебни помагала.
• Да печатаме на рециклирана хартия и да използваме ефективно хартиените материали.
• Да събираме и да изхвърляме отпадъците разделно.
• Да намалим употребата на електрическа енергия и да използваме енергоспестяващи технологии.
• Да стимулираме нашите служители да използват превозни средства, които не замърсяват околната среда.

И понеже вярваме, че промяната идва от нас самите, се надяваме, че с действия си ще вдъхновим нашите клиенти и приятели да помагат повече на нуждаещите се хора и да полагат повече грижи за опазване на околната среда.

Повече информация за Фондация „Защитено жилище ЗАЕДНО“ може да получите тук www.podslon.org. Компаниите, които участват в „Зеленият кръг“ и техните ангажименти може да видите тук www.manager.bg/green/bg-uchebnik.

Етикети: дарение, деца, околна среда, учебници

Публикувано на 10.04.2012 в 21:34 в категории Актуално, Полезно. Можете да следите коментарите по тази публикация чрез RSS 2.0 хранилката.
Можете да оставите коментар, или да използвате trackback от вашия блог.