Пролетен венец от усукани рози

1
Добави коментар
artandblog
artandblog

Имате ли ненужни вещи, които можете да трансформирате в разкошна декорация? При всички положения имате, затова си помислете и за пролетен венец. Днес ви предлагаме един такъв урок. 

Необходими материали:

– 3 кутии от зърнени храни

– 2 стари тениски

– текстил

– сатенена лента

– декоративни помпони

– лепило

Още пролетни цветя:

Инструкции:

Изрежете от картон форма за венеца. Ако искате повече стабилност можете да използвате няколко пласта, които да залепите един за друг. Оставете добре да изсъхне. А от кутиите (от зърнени храни) изрежете различни по големини кръгове. Тях ще използвате за цветята.

От тениските изрежете ленти с ширина около 4-6 см. След това залепете единия край на лентата (от тениската) в центъра на изрязаното кръгче (от зърнени храни). Усуквайте и залепвайте на случайни интервали. Като стигнете края, за да изглежда по-чисто можете да залепите стърчащата лента отзад на изрязаното кръгче (от зърнени храни). След като свършите с материала от тениските и сте направили различни по големина цветя, можете да преминете и към текстил от стари парчета, за да направите още няколко цветя. Те ще разнообразят и обогатят венеца ви.

След като имате много на брой цветя с различна големина и цвят можете да започнете смело да ги залепвате върху формата на венеца. Празните пространства запълнете със сатенена лента и декоративни помпони. Ако нямате декоративни помпони можете да си направите филцови топчета, които да използвате с тази цел.

Накрая залепете панделка отзад, за окачване и вече сте готови да събирате овации за творението ви. Източник: classiclyamber