Отслабване с билки » Форум » Мнения | Fhl.bg

48
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

 
В комбинация със здравословен хранителен режим и  спорт, може да постигнете доста добри резултати с помощта на някои билки!
Все повече хора напоследък се обръщат към натуралните средства за отслабване,тоест тези ,които имат естествен произход,защото те са безопасни,ако не се прекалява с приема им!
Те ще ви помогнат да намалите теглото,да засилите метаболизма, да контролирате апетита,да изхвърлите излишната вода и токсини от организма,да нормализирате функциите на храносмилателната система ,да се чуствате бодри и пълни с енергия!
Билките за отслабване се делят на два вида. Първите действат като стимулант, който ускорява функциите на тялото, включително храносмилането, пулса и дишането. Приемайки тези билки човек се чувства по-енергичен, бодър. Вторият вид билки имат диуретично и слабително действие. Те помагат на организма да се освободи от излишните течности и токсини.
 

Форсколин-задейства химични процеси в тялото, който спомагат за изгарянето на енергия и мастни клетки в организма. ФорсЛийн засилва дейността на щитовидната жлеза, което от своя страна засилва метаболизма и забързва процеса на изгарянето на мазнините.

Коприва – има свойството да стимулира отделянето на топлина от организма

Лютият червен пипер съдържат веществото капсаицин, който подобрява храносмилането, обмяната на веществата и изгарянето на мазнини

зелен чай –  екстракта от зелен чай увеличава метаболизма .Тези ефекти  се дължат на високата концентрация на полифеноли катехин.Зеленият чай също инхибира абсорбцията на мазнини и помага за регулация на глюкозата.

водорасли – келп – ускоряват функциите на щитовидната жлеза, а това от своя страна подобрява метаболизма;

джинджифил – също влияе на метаболитните процеси и подобрява притока на енергия; съдържа вещества, които разширяват кръвоносните съдове и повишават температурата на тялото, което на свой ред ускорява метаболизма с 20%. Освен това, подправката се използва и за детоксикация

Канела-поддържа здравословни нива на кръвната захар и инсулина, а това е от голямо значение за здравето и борбата с килограмите. Химичната реакция, която канелата предизвиква в стомашно-чревния тракт, ускорява метаболизма и изгарянето на калории. 

Розмарин. Тази ароматна подправка стимулира клетките, които функционират, изразходвайки мазнини. Маслото от розмарин е също силен съюзник на всички, които имат нужда да свалят излишните килограми. То стимулира лимфната циркулация и изглажда кожата при целулит.

Карамфил. Контролира нивото на кръвната захар и също като канелата се препоръчва за диабетици. Карамфилът съдържа и най-важните витамини от В група, които също подпомагат метаболизма. Маслото от карамфил подобрява кръвната циркулация и стимулира изглаждането на кожата при целулит 

корен от гръмотрън, Ononis hircine засилва обмяната на веществата, стопява мастните клетки и намалява апетита

Спирулина-понижава теглото ,като блокира чувството за глад;регулира обмяната на веществата;понижава нивото на захар и холестерол.

Ленено масло-в много богатото съдържание на две есенциални мастни киселини, линоловата (Омега-6) и алфа-линоленовата (Омега-3). Намалява нивата на холестерол и триглицериди в кръвта;Изклячително полезно както за здравето на целия организъм ,така и при диети. 

Горчив портокал –в него са изолирани синефрин и октопамин, които подобно на ефедрина, потискат апетита. Освен това той има е термогенен ефект, който ускорява метаболизма и съответно по-бързото изгаряне на калории. Често срещана комбинация, целяща отслабване,  е тази между горчив портокал, жълт кантарион и кофеин 

Прочутата комбинация напоследък от билки на фигурин:  сладък корен, риган, пчелник, жълта комунига, мента, камшик, жълт кантарион, мащерка, цикория, върбинка маточина, коприва, хвощ, хмел, лен, дилянка, мечо грозде, резене, слез, роза, ревен, гръмотрън, зърнастец, глухарче, майчин лист, червена боровинка, царевична коса,кориандър .
 
Много продукти за отслабване съдържат комбинация от билки, съчетани с други синтетични съставки. Ето защо винаги внимателно четете етикетите на продукта, който купувате. Най-добре е да се спрете на една или две билки под чиста форма и да ги пиете редовно. Билки за отслабване са изпробвани и тествани в продължение на много години. Те се прилагат от столетия и са доказали своите лечебни свойства.
FHL.BG ви препоръчва да прочете следните статии свързани с темата: