Лайънс клуб Смолян подари овощна градина на Дома за стари хора в село Фатово

2
Добави коментар
smolyandnes
smolyandnes

„С грижовна ръка и нежно докосване  да превърнем дома си в нов различен свят” –  се казва в химна, посветен на Деня на Земята.По този повод, Лайънс клуб Смолян подари  Овощна градина на Дома за стари хора в смолянското село Фатово.

Членовете на клуба  засадиха 33 плодни дръвчета,  доставени от Института по овощарство в Пловдив, за които поеха ангажимент да се  грижат и за в бъдеще. Освен овощките,  смолянските лъвове  засадиха и 75 липи  и смърчове.  Лайънс членовете обгрижиха и дръвчетата, засадени от тях през миналата година в зоната за отдих и почивка на домуващите. Бяха доставени и цветни семена, за  алеите около социалното заведение. В пролетната инициатива са включиха почти всички членове на клуба, начело с клубния президент – Тихомир Ников.

Кампанията бе подкрепена от  кметицата на Момчиловци и заместник председателя на Общинския съвет в Златоград, които също са членове на Лайънс клуб  Смолян.  Щафетата за изграждане на нашата Лайънс гора ще бъде пренесена и в други части на областта в Деня на Земята.  
Инициативата е част от международната Лайънс  екопрограма – Green Lions. По нея вече са засадени  8 216 257 дръвчета,  от които 760 хиляди – само за последните 10 дни. «Да засадим дърво – да почистим въздуха» – с тези думи  се създава  и непрекъснато нараства Световната Лайънс гора, която доказва, че заедно можем и променяме света за здравето на нашата нация, за здравето на нашата планета.