Оригинални идеи за декориране на яйца

3
Добави коментар
mario.angelov1
mario.angelov1

Великден наближава, а тази година искаме да украсим яйцата си по различен от традиционния начин с обикновени бои и кристали. Всички идеи, които ви предлагаме, са оригинални, евтини и лесни за изпълнение. Развихрете въображението си с нас!

Яйце-птиче

Трябват ви: яйце, боя за яйца, хартия или картон с десен по избор (можете да отрежете част от някоя стара картичка), жълт картон, ножица, лепило, черен маркер.

Как да го направите: боядисайте яйцето в синьо и го оставете да изсъхне напълно. Изрежете крило от хартията и го залепете от едната страна на лицето. Изрежете триъгълник от жълтия картон, подгънете го и го залепете като човка върху по-острия край на яйцето. Нарисувайте око с черния маркер.

Яйце с маргаритки

Трябват ви: яйце, боя за яйца и лепенки под формата на цветя (има такива във всяка по-голяма книжарница).

Как да го направите: боядисайте яйцето в желания цвят и го оставете да изсъхне напълно. След това просто залепете стикерите, като внимавате да не се нагънат. Това е!

Яйце-зайче

Трябват ви: бяло яйце, боя за яйца, малък розов помпон, бяла хартия или тънък картон, маркер с тънък връх, лепило, ножица.

Как да го направите: залепете помпона като нос върху бялото яйце. Изрежете белия лист/картон във формата на заешки уши и ги подгънете в края, за да ги залепите за яйцето. Нарисувайте мустаци и очи и поставете готовия заек на видно място.

Яйчен зоопарк

Трябват ви: яйца, боя за яйца, цветни листове хартия, маркер с тънък връх, малка ножичка и лепило.

Как да ги направите: боядисайте яйцата в розово, жълто, зелено и кафяво. За жабата изрежете два полукръга от бяла хартия, залепете ги по гореописания начин с подгънати крайчета и нарисувайте очите върху тях с маркера. На останалите животни можете да нарисувате очите направо върху яйцата, но трябва да се уверите, че са напълно изсъхнали след боядисването. За прасенцето и маймуната отрежете по два полукръга съответно от розова и кафява хартия и ги залепете за яйцата. За муцунките отрежете хартия в показаните на снимката форми и след като ги нариувате ги залепете с лепило, като използвате и малко тиксо, за да не се отлепят лесно.

Яйце с блестящи точки

Трябват ви: яйце, боя за яйца, лепило с апликатор, брокат, пластмасова чинийка, стара четка за зъби.

Как да го направите: боядисайте яйцето в желания цвят и го оставете да изсъхне напълно. Оформете различни по големина точки с лепилото само от едната страна на яйцето и след това го поръсете с брокат, като отдолу поставите пластмасовата чинийка или някаква подложка. След това изтърсете яйцето от броката и не се притеснявайте, че все още има много и не само по точките. Изчакайте яйцето да изсъхне и повторете процедурата от другата страна. Оставете го поне за няколко часа и след това внимателно отстранете излишния брокат с четката за зъби.

Източник: Rd.com