Яна Маринова: Стъклен дом сбъдна мечтите ми

2
Добави коментар
spasko_18
spasko_18

Наистина сбъднах голяма част от мечтите си да се реализирам като артист. Чувствам се изключително удовлетворена от участието си в „Стъклен дом“. Ако работиш в тази сфера и се опитваш да бъдеш актьор – нещо, което аз от доста време се опитвам да правя, когато изработиш един такъв продукт, удовлетворението е огромно. За две години сякаш играх в двадесетина игрални филма и като количество, и като драматични обрати. Самата аз се изненадвах се много често от самия сценарий, от това, което трябва да направя. Надминавах очакванията си, като го правих. Аз съм такъв човек, че се стремя винаги да вървя напред и нагоре – каза Яна Маринова в интервю за БТВ.

Аз съм човек, подчинен на тръпката. Обичам да си създавам приключения, да се изненадвам, да откривам нови неща за себе си както в работата, така и в живота. По принцип това се случва трудно, защото съм преживяла доста неща. Но последните епизоди на „Стъклен дом“ наистина ме изненадаха. Сериалът успя да ме провокира за пореден път.

Най-запомнящата се сцена от сериала, тази, която няма да забравя никога със сигурност не е само една. Изумяваше ме преплитането на различните съдби и живота на много от героите. Една от тях  беше тази с катастрофата. Две седмици преди снимките знаех, че ще снимаме катастрофа, че Елена ще е в болница и със счупена глава. После се разбира, че мъжът й (кметът) я тормози и тя е организирала с Чарли тази катастрофа. Пет дни преди снимките пътувах от представление в Бургас. Бях болна от грип, прилоша ми и паднах в банята, допълни тя.  Пукнах си главата. Направиха ми пет вътрешни и пет външни шева. На петия ден с конците снимах катастрофата и изписването от болницата и всичко беше абсолютно реално. Повечето хора не вярват и не знаят, че в тези сцени нямам капчица грим. На шестия ден след това половината ми лице беше подуто, с отоци, но с грим и косата на една страна снимах всички сцени с кмета Виктор, скандалите. Никой от зрителите не разбра, че тогава съм в трагично състояние. Остана само изпитанието да го направя, призна актрисата.

Никога няма да забравя и първите сцени с Христо, когато разбирах, че не знам кой е бащата на Алекс. Тогава го тормозех с нож и вилица. Трябваше да бръкна в раната му и го направих. Нямаше истинска рана, а направена от гримьорите . След това съвсем естествено набодох едно пилешко филе с кървавата вилица и го изядох. Това влезе в кадър без никаква репетиция.

Много обичам Елена Атанасова, харесва ми да я играя, сподели Яна. Независимо, че е лоша героиня, е много симпатична. Обаче аз съм по-добра от Елена Атанасова, мога да я науча на много неща. Тя има бедно въображение в сравнение с моето. Амбициозна и властна жена е, готова на всичко, за да постигне дребните си цели, свързани с пари и идеално за пред хората имиджово семейство. Аз много я обичам и много ми харесваше да я играя. Защото независимо, че тя е лошата героиня, е много симпатична, заключи красавицата.