Всичко за бала: Вържете косата на кок или с красива шнола!

2
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Ето съветите на топ фризьорите, от последния брой на сп. „Всичко за жената”.

Григорий Кюлев-Гого:

Бъдете натурални, не натруфени

„Съветът ми към абитуриентите е да не търсят на­труфена форма, да не изрусяват косите си и да си съз­дават префърцунен вид – казва известният коафьор Гого. – Сега те разполагат с най-ценното – естест­вената красота. Предлагам на всички абитуриенти да са максимално естествени и да се възползват от младостта си, 3а да се харесат след години, когато се погледнат на снимките 3а спомен. Това не означава да не обръщат внимание на детайлите и да са занема­рени. А 3а да изглеждате хубаво не е задължително да сте похарчили много пари. Живеем във време, в което трябва да сме еко настроени и да изглеждаме по-нату­рални. Нека сме в синхрон с природата.“

Защо бихме си купили маркови дънки вместо бижу 3а коса?! „Ако се инвестира в едно хубаво бижу 3а коса, но да е произведение на изкуството, направено от някой майстор – щипка, шнола, игла, то може да ни служи вярно дълги години, съветва още Гого. – Дори само да измиете косата и да я хванете с него, без 9а сте ходили на фризьор, пак ще си придадете стил и оча­рователен вид. Използвайте го 5 пъти и то ще ви се изплати 3а това, че вместо да отидете на фризьор, сте дали пари 3а него. Ние в България обаче все още нямаме такъв тип култура, предпочитаме да си ку­пим маркови дънки, вместо едно фино, красиво бижу. Жените са красиви създания и трябва да се украсяват с цветя и бижута.“

Жоро Петков:

Кокът се завърна

„Кокът е една от основните тенденции тази година. Той претърпя много метаморфози през годините и сега се завърна с новия си прочит, който да изчисти негативните определения, отправяни към него като: „лелински“, „строг“ и „старомоден“, твърди топ коафъорът. – Това е най-актуалната и интересна прическа, а вариантите, в които може да бъде изпълнен са много: от небрежно романтичен, до строго геометричен, леко рошав или обемен, оформен в разбридана плитка или строга, но елегантна топка на върха на главата. Всичките му форми са в топ- тенденциите за пролет-лято 2012. Друга основна тенденция са едрите вълни и къдриците“.

Цвят лилав и стрък орхидея

„Модерните цветове на косата са пастелните. Тъмните гами са с преобладаващ виолет или близки като яркост и интензитет цветове – разказва Жоро. – Цветята, вплетени в косата (орхидеи, рози) са друга модна тенденция – те подчертават нежното излъчване на лицето и внасят акцент, надграждайки основния нюанс на косата. Подобен ефект може да постигнете и с вплетен шал или панделка. Все пак бъдете внимателни с акцентите в косата, ако в роклята ви вече има такъв.

За мъжките прически е актуално късото подстригва­не в квадратна форма, с препратки към 50-те години.

 

Всичко за бала: Заложете на очна линия или опушен грим!

 

Съвети за красива коса:

 

 

Прическа подходяща за бал:

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.