3 Идеи за декорация на дома по повод Великден

7
Добави коментар
mivanova29
mivanova29

Празничната украса на дома е допълнителен плюс в полза на доброто настроение. По повод Великден Ви предлагаме 3 ефектни идеи за декорация на външните части от жилището:

1. От стар чадър, който да закачите на вратата

Ако имате стар чадър в свежи цветове, не бързайте да го изхвърляте. Той може да се превърне в чудесен пролетен аксесоар. Пристегнете го по средата с подходяща панделка, а горната вътрешна част запълнете с памук. От едната страна на чадъра можете да поставите изкуствени или свежи цветя, но имайте предвид, че за да издържат поне 2 дни, трябва да са в пиафлора (зелените гъбки, приличащи на дунапрен, ползвани от цветарите); а от другата да сложите изкуствена трева със залепени за нея черупки яйца, в които сте сложили малки цветенца. Друг вариант е да прибегнете до изкуствените гнезденца с яйца, продаващи се масово в магазинната мрежа.
Цветът на панделката трябва да е хармоничен с краските на цветята.

2 . От стара лейка, която да закачите на вратата

Идеята е подобна на предходната, но тук определено можете да си позволите декорацията с естествени растения. Достатъчно е да запушите лейката или да сложите голяма пиафлора в нея, на която да забучите цветята. Декорацията от яйчени черупки е най-добре да направите предварително като ги залепите върху парче картон, който да прикрепите към горната част на лейката.

3. От клонки и цветя по перваза на прозорците

Ако сте боядисали яйца от пъдпъдък, имате чудесна идея за тяхното приложение, ако ли не, можете да купите изкуствени. Съобразете цвета им с този на пеперудите и парчето плат, което трябва да постелете – хубаво е да са почти идентични.
Върху едноцветна покривка или каренце поставете няколко плитки чаши за шампанско, пълни с вода. В тях можете да сложите цветове от божур или рози. Поне в единия от цветовете поставете внимателно 2-3 яйчица. Аранжирайте с клонки, а върху клонките прикрепете декоративни пеперуди.

* Тази идея е приложима и за центъра на празничната трапеза.

Весело посрещане на Великден! 🙂

19 Начини за боядисване на великденски яйца