Плетен пролетен венец

4
Добави коментар
artandblog
artandblog

Ако сте фенове на венците за стена и сами знаете, че нямате много опции за разнообразие, затова днес ви предлагам една чудесна и свежа идея да си направите плетен такъв.

Необходими материали:

– цветна прежда

– кука за плетене

Инструкции:

Започнете като си изплетете верижка от 43 бода. И след това върху нея започнете да изплитате високи бодове: наметка, промушване и изваждане на бримка, изплитане на първите две и след това на останалите две.

Така трябва да ви се получи дълга плетена лента, която за да се извива плавно е необходимо след всеки четири бримки в петата да изплитате по два високи бода, за да наддавате ширината.

Накрая, за да направите кръглата форма на венеца е необходимо да съедините двата края като зашиете или ги изплетете с куката.

За повече ширина добавете допълнителен цвят на зелена прежда, с която започнете да изплитате високи бодове.

И тук, за да наддавате постепенно с ширината е необходимо на всеки пети бод да изплитате по 2 високи бода.

Продължете да плетете по формата и наддаване, докато не стигнете до края, където отново зашийте двете половини или изплетете с куката.

Добавете трети цвят зелена прежда и изплитайте високи бодове, като тук на всеки шести бод изплитате по 2 високи бода, за да наддавате равномерно на формата. Изплетете докрай и затворете реда.

За венеца са ви необходими 2 кръгли форми с еднакви размери и цветове.

За долната част на венеца изплетете и зашийте два зелени листа, които разположете по ваше желание или като тези на картинката.

Ред е на забавната част за украса на венеца с плетени цветя, които да разположите по цялата повърхност на венеца. За повече цвят и настроение добавете и цветни копчета.

От картон изрежете кръгла форма с размера на плетените елементи и боядисайте в зелено, за да не прозира през дупките на плетивото.

Картонената форма ще придаде допълнителна здравина на венеца ви, затова е важно да се постави между двата плетени елемента, както е показано на картинката.

С игла и конец прежда, от използвания за вътрешната част на венеца, започнете да зашивате и затваряте двете половини.

Повторете същото и с външната част на венеца, като използвате прежда със цвета на външната част. Изплетете си малък синджир от вътрешната стана за окачване и сте готови. Източник: attic24

Вижте и други идеи: