Великолепни интериори на трапезарии

14
Добави коментар
lucynda
lucynda

19.04.2012 г.

Ето няколко интериорни предложения за трапезарията.

“Съвещанието“ на цветовете

Интериорът на трапезарията е изключително просторен, а гъвкавата му вътрешна архитектура позволява експерименти с обзавеждането. Дизайнът на помещението е разчупен, леко овален и с остъклен еркер. Огромната и модерна бяла маса е с централно разположение, а около нея са подредени удобни плетени столове, които са в пъстри и разнообразни цветове. Бодрото и ведро настроение, с което зарежда атмосферата в интериора, произлиза от богата цветова палитра – комбинацията на сини, зелени, бели, червени, жълти тонове.

Интериор със свежо морско настроение

Атмосферата, създадена в интериора на тази трапезария, е уникална, пораждаща усещане за спокойствие и нежен летен бриз. Хармоничната комбинация на нюанси и материали въздейства релаксиращо на сетивата. Масата и столовете са изработени от светла дървесина. Към дизайна им е добавен и цветен текстилен акцент – дамаска в сини тонове с кариран десен. В нюансите на морско синьото са и подовата настилка, и масивният комод. Върху прозорците са разположени ефирни щори, чиито детайли са също от дървесина.

Пищен дизайн в нюансите на зеленото

Трапезарията е разположена в таванско помещение, чийто дизайн внася интересен акцент в интериора. Скосеният таван, макар и визуално да смалява помещението, е ефектен архитектурен елемент. Дървените елементи в интериора му придават мекота и топлина, а нюансите на зеленото, синьото и тюркоазеното вдъхват свежи акценти.

Модерно обзавеждане и пясъчни тонове на дървесина

Меките и топли тонове на дървесината са доминантни в обзавеждането на този интериор. Подът е покрит с масивен дървен паркет, изработен от явор, а мебелите са  разнообразни – плетени столове, солидна дървена маса, плетен параван. Белият цвят, в който са меките възглавнички върху столовете и ефирните завеси на прозорците, внася нежни нотки в интериора.

Трапезария в средиземноморски стил

Плочките в трапезарията са елемент, типичен за интериорите, обзаведени в средиземноморски стил. Мебелите в трапезарията са изработени от дървесина – масата, шкафовете и столовете, а доминантните тонове са морските.