Хапчета за отслабване Weight Loss – безполезни, но скъпи

2
Добави коментар
Questo
Questo

От началото на годината хапчетата Weight Loss се рекламират агресивно в интернет с обещание за смайващ ефект при загубата на тегло. Това, което впечатлява, е високата цена на продукта – почти 70 лв. Като примерен скептик направих кратко проучване и не беше трудно да открия, че хапчетата са безполезни за отслабване. И което е по-неприятно, много хора могат да се подлъжат и да олекнат с доста сериозна сума – пари, които могат да вложат в здравето си по много по-ефективен начин.

Weight Loss имат всички признаци на измама – мистериозна и чудодейна активна съставка, анонимен производител и липса на всякаква достоверна информация за продукта. Ако се поровите в интернет, ще откриете добре поляризирани мнения: на хора, които са ги пробвали и са недоволни и на такива, които твърдят, че хапчетата действат (това са най-веротяно дистрибутори).

Ето защо тези хапчета няма да ви помогнат да отслабнете:

Основната съставка е Акай бери.

Акай бери е плод с бразилски произход, по който са луднали голямо количество хора с мания за отслабване и активно въображение. Твърди се, че Акай бери, освен всичко друго, може да доведе до почти фантастична загуба на тегло. Направените досега проучвания не доказват това свойство на плода. Разбира се, ако питате някой фен на Акай бери, той веднага ще ви изброи куп изследвания, доказващи магическите свойства на плода. Тези изследвания обаче се лансират от компаниите, които предлагат продукти с екстракт от Акай бери. Информация за Акай бери лесно може да се намери в интернет (или пък в тази статия на bb-team).

Производителят тъне в анонимност

Сайтът, на който се предлага продуктът, е регистриран от някаква си фирма Active Food Supplements. Според посочената информация централата й се намира на Коморските острови (офшорна зона). Самият сайт обаче е регистриран на адрес във Флорида, където се предполага, че се намира производствената база на компанията. Това разминаване би следвало да ви притеснява, въпреки че не означава непременно, че става дума за измама. Компанията твърди, че има партньори в 50 държави по света, но не са посочени никакви имена или координати за връзка. Има само електронна форма за контакт.

Продуктът се рекламира от мъртви души

В сайта са цитирани отзивите за продукта на хора с български имена и техните снимки. Това, разбира се, не са истински хора – ако пуснете същия сайт през прокси, се появява английска версия, а „българите” мистериозно са си сменили имената с английски.

Запомнете: няма медикамент, от който да отслабнете бързо и много, без съответните странични ефекти. Най-ефективният начин за отслабване си остава комбинацията между физическа активност и хранителен режим.

Ако се чудите какви други щуротии се опитват да ви пробутват търговците като средства за отслабване, вижте този списък.  

 

Споделете тази статия с приятелите си