17-годишна ученичка спечели таблет Apple iPad 3 от конкурс на Европейския колеж в Пловдив

1
Добави коментар
danchosabev
danchosabev

17-годишна ученичка от София е победителят в конкурса за най-убедително и въздействащо очертан профил на атрактивния и ефективен предприемач, организиран от Европейския колеж по икономика и управление. Конкурсът се проведе в рамките на Панаира на тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ 2012 и Панорамата на професионалното образование, чийто домакин по традиция е Международен панаир – Пловдив.

Победителката Ася Христова от столичното 31-во СУЧЕМ „Иван Вазов“ бе наградена с таблет Apple iPad 3. Тя и още шестима средношколци от Варна, Пловдив, Габрово и Монтана имат шанса да получат стипендия за креативност през първия си семестър, ако изберат следване в една от четирите бакалавърски програми на ЕКИУ – „Счетоводство и контрол“, „Бизнес администрация“, „Мениджмънт на туристическите услуги“ и „Маркетинг“. Това обясни мениджърът в отдел „Проекти“ на колежа Мария Стоева.

„Идеята за конкурса е много добра и ще се развива в следващите издания на ТФ ФЕСТ“, коментира Дария Маврудиева, директор на Центъра на учебно-тренировъчните фирми, който организира проявата в Международен панаир – Пловдив.

„Според условията на нетрадиционното съревнование младите хора имаха право да нарисуват или опишат с думи своята идея. Получихме общо 56 профила на атрактивния и ефективен бизнесмен, един от тях беше изработен като карикатура. Предаде ни го ученик от Румъния“, разказа Мария Стоева от Европейския колеж.

Изборът беше труден затова и броят на наградените със стипендия е по-голям – 7 ученици. При първокурсниците във всички висши училища за първи път стипендия се дава през втория семестър на базата на успеха от първия. От Европейския колеж обаче смятат, че тези млади хора с творческите си идеи напълно са заслужили още през първата половина на І курс максималния размер за семестриална помощ – 120 лв.