Изберете най-добрата детска количка

19
Добави коментар
Gaydazhiev
Gaydazhiev

Блог

За жени

Има доста видове детски колички. Някои са направени за специални дейности като тичане, а други за всекидневно използване. Без значение какъв вид детска количка купувате, следват няколко фактора, които ще ви помогнат да прецените точно каква би била най-подходяща за вашите нужди.

Уверете се, че детската количка има подходяща и ефективна обезопасяваща система за вашето дете.Търсете  обезопасяващ колан с тройно заключване, който преминава през кръста и между крачетата на детето. Заключалките трябва да са удобни от страната на детето. Ако търсите количка, с която да бягате, задължително вземете колан с 5 заключалки (с колани през раменете), защото по време на тичане детето ще се люшка във всички посоки. Коланите през раменете трябва да държат детето удобно на мястото му.

Уверете се, че количката има спирачка. За всекидневно използване, спирачката ще е необходима само, когато паркирате количката. Бъдете сигурни, че работи безупречно и е лесна за използване. За бягане трябва да изберете такава със спирачка, която може да спира количката в движение. Уверете се, че спирачката е лесна за ползване и ви позволява да заключите гумите без необходимост от голяма сила.

Повечето колички имат механизми за сгъване – за лесно събиране. Уверете се, че можете лесно сами да оперирате със сгъваемия механизъм. Не е  приятно да стоите до колата си в снега отчаяно опитвайки се да си съберете количката.

Даже по-важно от лесното прибиране е, колко е стабилна количката, когато е отворена. Тя трябва да има сигурен механизъм, който да я предпазва от инцидентно сгъване. Ако това се случи, докато детето е в количката, то може да се нарани.

Направете едно пробно кръгче, за да  прецените колко лесно се управлява. Би трябвало да можете да се грижите за количката с една ръка. Количките с предни и задни гуми с двойно въртене са по-лесни за маневриране. Гуми, които се въртят само в една посока, са неестествени за управление.

Проверете височината на дръжката. Ще ви е по-лесно да я използвате, ако тя е на височината на тялото ви. За повечето хора това не би било проблем. Ако обаче сте доста висок или нисък, намерете количка с дръжка с променяща се височина.

Търсете опции, които допринасят до удобството на бебето ви – удобна дамаска, разгъваема седалка (за по-лесно приспиване), покривало за предпазване от слънце, дъжд и вятър, поставка за чаша, прегради за храна и т.н.

Уверете се, че количката има достатъчно място за складиране на чанти и принадлежности. Колкото повече неща можете да съберете, толкова по-удобна ще ви е тя. Децата цапат. Ако вашето дете обича да цапа, опитайте се да намерите количка със свалящо се покритие. Или пък търсете количка от материали, които могат лесно да се почистват с вода и слаб препарат. В днешно време почти всички детски колички се правят от лесни за почистване материи.

Проверете внимателно рамката на количката за остри ръбове и стърчащи части. Потърсете и процепи, които могат да защипят малките пръстчета. Проверете отворите за крачетата, за да се уверите, че малкото бебе не може да се промуши цялото през тях.

Добави коментар