Дойде време и за разтоварителна диета

36
Добави коментар
naskoki
naskoki

През пролетния сезон природата се пробужда за едно ново начало. Именно този период е изключително подходящ да заредите организма си с достатъчно количество  витамини използвайки зеленчуците и плодовете на пролетта.

Тази диета, която ви предлагаме може да ви помогне да стопите до 4 излишни килца на седмица.

 

Пролетна диетаот 1-ви до 3- ти ден

През първите три дни на тази пролетна диета храненията са три пъти днвено- за закуска, обяд и вечеря, но нищо друго освен салата приготвена от марули, пресни краставички, маслинки, лук и репички. В салата не се слага обикновена сол, нито олио. Може да ги замените съответно с диетична сол и зехтин. По време на първите дни от тази пролетна диета може да хапвате количество от салатата колкото си пожелаете, но не забравяйте само три пъти на ден- за закуска, обяд и вечеря и нищо друго.

от 4- ти до 6- ти ден

През следващите дни менюто се променя като основно ядене в диетата от четвъртия до шестия ден е кисело мляко. Изяждайте на ден до 5 кофички нискомаслено кисело мляко. Ако по време на диетата усетите силен глад или започне да ви става лошо може да добавите към киселото мляко солети или няколко парченца сухар сухари.

7- ми /последен/ През седмия ден на разтоварителната пролетна диета се набляга на плодовете. Консумирайте преди всичко пролетни плодове като – ягоди, малини, но не е изключено да подплатите менюто с плодове, които са типично есенни като ябълки и круши. Включете в менюто на диетата и цитрусови плодове като киви, портокали, лимони. Избягвайте обаче бананите. Добра идея е в този седми ден на пролетната диета да си правите една плодова салата от всички плодове.През всичките дни на тази пролетна диета е необходимо да приемате минимум 1 1/2 л вода или чай.Диетата не е подходяща за хора, които страдат от заболявания на стомашния тракт и бременни и кърмещи жени.