Шоколадова премяна за плодове, сладолед и др.

10
Добави коментар
lyudmil.kolev
lyudmil.kolev

… иииии ето, че отново сме тук, отново с нещо вкусно, а колко лесно и забавно е, сами ще разберете. В тази статия, както може би се досещате, няма да обяснявам как се отглеждат ягоди. Всъщност, посяли сме някакви саксийни ягодки, но не за това ще пиша. Ще разберете как да си направите шоколадова обвивка на… каквото се сетите. Мислех да направя такава върху свинска пържола, но реших, че е леко извратено, нали ? Щом има солен шоколад или такъв с люти чушки, значи и с пържола може, к’во пък

Нашата шоколадова “премяна” ще бъде с био продукт кокосово масло. Чувал съм, че можело и с обикновено краве масло, или дори какаово масло, но не съм пробвал, може би се получава. Нашето – кокосовото, си го взехме от Фантастико, но в почти всички Био магазини разполагат с такова. Цената варира според количеството и обработката му. В случая ползваме сурово за около десетина лева. Другата суровина е шоколада за готвене. Може да си вземете и Био шоколад за да постигнете пълен био ефект, ако може да се нарече така.

Шоколадова обвивка 200г кокосово масло ( или 90г)290г шоколад за готвене (или 135г)дървени клечици (сладоледени и за зъби)банани и ягоди (или каквото ви роди главицата)

1. Измивате ягодите и ги оставяте да изсъхнат. (да не ги забравите, че бързо мухлясват) Бананите ги обелвате и нарязвате на две части. Бодвате по 1 клечка за зъби във всяка ягодка и по една фурнирна клечка във всяко бананче. След като сте показали що е “Време разделно” на плодовете, ги слагате във фризера за около 46 минути. Докато чакате плодовете ви да хванат минингит може да направите глазурата.

Да, знам, бананите изглеждат смешно… , вие си се смейте, аз ще си ги ям пък! Coming up next, Luke’s evil laugh…

Muhahahahahahahaha…..aghh aghh…..hahahahahahaha mu !

2. Разтопявате маслото на бавен огън. След като хубаво се разтопи, прибавяте натрошения шоколад. Хубаво разбърквате до получаване на какво ? … ХОМОГЕННА СМЕС! Имам чувството, че 90% от рецептите съдържат въпросното изречение. От време на време сменят с ЕДНОРОДНА СМЕС, но все тая. Booooriiing!

 

3. След като всичко е разтопено, изливате течността във висок и тесен съд. Аз използвах 2 бурканчета от сладко, но това е според зависи какво ще топвате, за да може да се побере. Ако ще глазирате кюфтета (защо не?!)  ще ви трябва някоя халба или поне мug (голяма чаша за чай). Чакате около 10мин. за да може сместа съвсем леко да стегне и без това плодовете трябва да са студени, за да може, когато ги топим в глазурата, тя бързо да се втвърдява. Препоръчвам да слагате поне 2 ръце глазура (веднъж топвате плода , изсъхва шоколада, пак топвате) Това се прави за да се образува хубава дебела обвивка.

Ако не ядете плодовете ги дръжте в хладилник.

Мерси за вниманието, аз отивам да спя! И без това изядох доста ягоди вече