Тайните за красота на Нели Атанасова

44
Добави коментар
temi
temi

Нели Атанасова винаги очарова с магнетизъм и излъчване от телевизионния екран. В момента е водеща на риалити формата „Пътят към короната“, който ще излъчи Мис България 2012. Какви са тайните за красота на Нели Атанасова?

Нели Атанасова е родена на 2 октомври 1974 година в София. Завършила е спортното училище „Св.Св. Кирил и. Методий“. В продължение на 11 години тренира художествена гимнастика при Нешка Робева. Носителка е на много медали и отличия като индивидуална състезателка, а през 1993 г. в Букурещ става европейска шампионка с ансамбловото съчетание на националния ни отбор. След няколкогодишна връзка с бизнесмена Иво Карамански, през 1997 г.  ражда сина им Иво Карамански-младши.

Телевизионната кариера на Нели Атанасова стартира през 2002 г. като репортерка в предаването „Огледала“ на ЬТV. Три години по-късно започва да води свое самостоятелно риалити – „Туистър“ по ОГПЛ.  След това преминава в шоуто „Искам да бъда супермодел“ по ТВ7. През октомври 2008-а, заедно с Драгомир Драганов, става лице на музикалното предаване „Бъди звезда“ на БНТ1. Има връзка с дипломирания актьор и настоящ режисьор на музикални клипове Александър Сано, известен като Среброто от разпадналото се трио „Братя Мангасариян“, с когото имат малка дъщеричка – Ава.

Нели Атанасова е водеща е на втория сезона на риалити формата „Пътят към короната“, който ще излъчи Мис България 2012. Предаването стартира на 3 март по TV7, а големият финал е на 28 април. Какви са тайните за красота на Нели Атанасова, какъв е нейният стил и как поддържа форма?

Какви качества трябва да притежава красивата жена? Нели Атанасова: Красив ум и красива душа!

Влюбена ли си? Каква е връзката между любовта и красотата? Нели Атанасова: Да, разбира се, много е важно да усещаш любовта постоянно и да я намираш във всяко нещо, защото само така човек може да се чувства истински жив. Любовта и красотата са едно цяло, когато човек е влюбен, всичко около него е красиво!

Какъв е стилът ти на обличане? Нели Атанасова: Според настроението. Харесвам, както спортния, така и екстравагантния и елегантен стил.

Колко чифта обувки имаш? Нели Атанасова: Честно казано нямам никаква представа, но бройката е без значение, защото те никога не са достатъчни. Все ще се намери рокля, за която да нямаш подходящи обувки.

Какви бижута носиш? Нели Атанасова: Харесвам големи и пищни бижута от различни метали, цветни камъни, пластмаса и дърво. Скъпите бижута не са по вкуса ми, тъй като ме карат  да се чувствам прекалено възрастна. Каква козметика използваш? Нели Атанасова: Пoлзвам медицинска козметика на Sebamed.

С какви козметични ритуали започва и завършва денят ти? Нели Атанасова: Сутрин обтривам лицето си по няколко пъти с кубче лед – по този начин кожата се освежава и стяга. Майка ми ме научи на това. След това нанасям околоочен контур и крем. Вечер повтарям процедурата.

Какъв грим предпочиташ? Нели Атанасова: Предпочитам лекия грим, близък до естествения цвят гланц за устни, малко спирала или черен молив, с който подчертавам съвсем леко окото и съвсем малко руж.

Кой е любимият ти парфюм? Нели Атанасова: Bright Crystal на Versace.

Какво е отношението ти към пластичната хирургия? Възползвала ли си се от услугите й? Нели Атанасова: Отношението ми е абсолютно положително, когато обаче не се преминава границата на естетичното и красивото. Смятам че, ако човек не харесва нещо в себе си и не се чувства добре в тялото и кожата си, трябва да го промени. Аз съм коригирала гърдите си, след като родих първото си дете.

Коя част от тялото си би коригирала? Нели Атанасова: Харесвам тялото си, освен това спортувам редовно, което ми помага да изглеждам по начин, по който бих искала.

Спазваш ли диети? Нели Атанасова: Не съм привърженик на строгите диети. Храня се здравословно, без да стигам до крайности. Кои храни присъстват най-често в менюто ти? Нели Атанасова: Овесените ядки, бадемите, плодовете, зеленчуците, млякото, яйцата, пълнозърнестия хляб, рибата, телешкото месо, както и оризът. Кои са най-големите ти хранителни изкушения? Нели Атанасова: Много обичам сладолед, шоколад, макарони на фурна и крем брюле!

Как поддържаш форма? Нели Атанасова: Ходя на фитнес поне 4 пъти седмично за около час и половина.

Колко често ходиш на фризьор, маникюрист и козметик? Нели Атанасова: На фризьор ходя през около 3-4 месеца, за да подстригвам косата си, според фризьора ми е напълно достатъчно. С маникюра се справям достатъчно добре и сама, тъй като не разполагам със свободно време, което да посветя на себе си и да му се насладя по начина, по който бих искала, но от време на време ходя и при професионалист, а на козметик ходя наистина рядко.

Обичаш ли да посещаваш spa центрове? Коя е любимата ти spa процедура? Нели Атанасова: Да! Кой не обича? Обожавам масажите.

Външната красота прикрива ли недостатъците в характера? Нели Атанасова: Може би да, но за кратко. Освен това, колкото и красив да е човек външно, ако душата му е грозна, рано или късно грозотата се изписва на лицето му.

Каква е цената на красотата? Нели Атанасова: Все още не знам с абсолютна точност, но когато разбера, обещавам да кажа първо на вас!

Снимки: личен архив

20.04.2012/Интервю на Биляна Божилова