Рекламно лице

39
Добави коментар
zabat
zabat

Рекламен агент в Интернет

Маркетинг и реклама са думите, които ни заливат през двадесет и първи век. Рекламите са навсякъде около нас – радио, телевизия, печат, билбордове, кино, а интернет пространството, така огромно и свързващо целия свят, прави всичко толкова лесно достъпно и просто за нас.

Рекламата е добрата визитка на всеки бизнес и факт е, че без нея той би бил немислим. Колкото досадна да е на моменти, така и предизвикателна е рекламата днес. И за да е пикантна и грабваща вниманието, ни е нужно компетентно лице или така нареченото рекламно лице.

Лицата занимаващи се с рекламна дейност знаят от какво имате нужда – продуктите, които предлагате на масовата аудитория, запознати са със силните и слабите им страни. Рекламното лице е коз при изготвянето на рекламата ви. То е известно под много имена: рекламен агент, мениджър, търговски представител и т. н.

Каква е ролята на рекламното лице в цялата индустрия и по-конкретно в Интернет?

Рекламният агент има за цел да представи продукта на вашия труд по метод, който да очарова, плени и грабне от пръв поглед клиента. Интернет пространството е необятна част, а работата на агента е да изпипа нещата в детайли като прикрие недостатъците (при наличие на такива) и наблегне на качествата му, да провокира интереса и дори да изтегли на челни позиции рекламираният продукт, пред този на конкурента.

Работата на рекламното лице изглежда на пръв поглед лесна и приятна, но вниквайки по-обстойно в нея сами ще се уверите, че понякога тя е много по-сложна, от това да измислиш дори нещо ново.

Вземайки под внимание изобилието от всичко, което се предлага на борсовите пазари, конкуренцията и хилядите варианти и ментета на даден продукт (да ги съпоставим с пясъка по плажа). Представете си как вашият рекламен агент има за цел да направи блестяща рекламата на това, което предлагате (да речем, че то е една от многото песъчинки и камъчета на брега) – вашата стока/услуга да блесне сред милионите ѝ подобни. Представете си как ходейки по плажа, виждате сред милиардите песъчинки и камъни своето диамантче и го вземате, но не винаги бихте могли да го откриете сами – обикновено някой ви помага.

Отново се връщаме към ролята на рекламните лица в цялата индустрия от реклами – те са хората, които ще ви помогнат да намерите правилният продукт или да изтеглят вашият такъв на предни позиции пред останалите. За да се получи ефекта на отсейването, са нужни именно личности с опит и нюх, а те са рекламните лица.

Рекламното лице в Интернет има задача да помогне не само на предлагащия стока – услуга, но и да покаже приоритета на това, което се рекламира като улесни потребителя в избора му.

Решавайки да рекламирате, вие първо трябва да потърсите своят мениджър, да се доверите на лица с опит и интуиция, защото те са тези, които най-добре знаят кое, как и по какъв начин да бъде представено, за да е номер едно на пазара.

Имайки доверен рекламен агент можете да сте уверени, че рекламата ви няма да остане незабелязана, а сред многото във виртуалното пространство, потребителите на онлайн услуги ще могат да отберат именно вашата, благодарение на отличното представяне от страна на рекламното лице.

Автор: Кейти Редактор: П. Младенова Photo: images.google.com