Звездите без фотошоп

5
Добави коментар
mario.angelov1
mario.angelov1

По кориците на списанията и в различни реклами постоянно виждаме популярни лица, променени до неузнаваемост с цел да изглеждат съвършени. Освен, че толкова перфектни хора няма и не е редно да се създават подобни измамни стандарти, звездите придобиват образа на излети по калъп кукли Барби без собствена идентичност. Поразровихме се за снимки на звезди, които имат бръчици, лунички и капачки на коленете (защото фоторедакторите скриват дори и тях) и с радост открихме, че има и жени, които нямат нужда от допълнителното разкрасяване на компютърна програма.

Кейт Бланшет

Актрисата се появява без всякакъв фотошоп на корицата на списание The Economist от март/април 2011 г. Редакторът на списанието Тим Де Лисъл споделя: „Когато другите списания снимат актриси, обработката на снимките е толкова очевидна и всяка бръчка бива изгладена.” С Кейт той иска да опита нещо различно: „Тя изглежда такава, каквато е – жена на 42 години, която прекарва дните си в офиса.“

Кейт Мидълтън

На сватбения си ден Кейт и без друго изглеждаше много крехка и стройна, но от списание Grazia решиха, че може и още. Сравнявайки оригиналната снимка с корицата на списанието забелязваме, че талията й е изтънена до безумие, а дясната й ръка е хванала букетчето, а не ръката на благоверния й Уилям. След немалко нападки, от Grazia потвърдиха намесата на фотошоп.

Тайлър Суифт

Освен, че снимката със сигурност не е обработвана, на нея Тейлър е и без всякакъв грим. Видяхме я в класацията на сп. People за 100-те най-красиви личности за 2008 г.

Бритни Спиърс

След като дълго време беше лице на марката за дрехи Candies, рекламната им капмания за 2010 г. претърпя шумен провал. Бритни реши да покаже колко е горда от тялото си и настоя да покажат реалните снимки от фотосесията, преди да са направени подобренията. Когато обаче снимките бяха съпоставени с тeзи от официалната кампания, резултатът далеч не беше в нейна полза. Е, да, харесваме естественото, но когато става дума за отпуснатите и неоформени крака на знаменитост, предпочитаме те да останат загадъчно прикрити от дрехите.

Джесика Симпсън

Уморена от опитите за намеса и контрол от страна на медиите, Джесика се появи на корицата на Marie Claire без грим и фотошоп: „Вече нямам какво да крия. Това, което хората си мислят за мен, не ме засяга.“

Хайди Клум

Следвайки примера на Тейлър Суифт, Хайди също се появи без грим и подобрения в класацията на сп. People за 100-те най-красиви личности на 2010 г.

Ким Кардашиян

Когато от Complex.com без да искат пуснаха снимката на Ким без дипълнителна обработка, читателите заклеймиха риалити звездата заради целулита й. Сайтът набързо подмени снимката с „фотошопната“, но Ким публикува оригинала в личния си сайт и написа: „И какво като имам целулит! Кое закръглено момиче няма? Гордея се с тялото и извивките си и това, че тази снимка се появи, може да се окаже полезно за всеки. За да знаят хората, че фактът, че съм по кориците на списанията, не означава, че съм перфектна.“

Впоследствие се появи и на корицата на сп. Life & Style без никакъв фотошоп, заявявайки: „Това съм аз – приемете го или се примирете.“ След това направи фотосесия за Harper’s Bazaar с уговорката да публикуват снимките в оригиналния им вид и без никакъв фотошоп: „Посланието на тази сесия е да обичаш извивките си и самия себе си. Гордея се с младите момичета, които се вдъхновяват от мен и си казват „Закръглена съм и се гордея с това!“

Джесика Алба

В кампанията на Campari за 2008 г. фотошопът магически „отнесе“ половината талия, ханш и бедра и наля бюста на Джесика Алба. Нашето мнение е, че актрисата изглежда много по-секси на оригиналната снимка.

Кортни Кардашиян

Сестрата на Ким се снима за корицата на OK! седмица след раждането на сина й Мадисън през декември 2010 г. С цел да наблегнат на невероятната й фигура след бременността, от списанието изрязват целия й корем. Тогава Кортни казва: „Те обработиха снимката така, че да изглежда сякаш вече съм свалила всичките качени килограми, които всъщност още си нося.“ След това в личния си блог публикува оригиналната снимка, където изглежда като съвсем обикновена щастлива току-що родила жена.

Моника Белучи

Моника и още седем европейски звезди бяха снимани без грим за априлското издание на ELLE през 2009 г. Хубавото е, че освен без грим, те (сред тях бяха Ева Херцигова и Софи Марсо) бяха представени и без фотошоп. Де да можеше и други списания да последват примера им.

Бетани Франкел

Когато риалити звездата позира гола за PETA през 2009 г., билбордът й на Таймс Скуеър бе разкритикуван заради прекалената употреба на фотошоп. А тя, в типичния за нея стил, предостави на Us Weekly оригиналната снимка с думите: „Най-важното за мен е да съм честна и пряма. Така че, щом хората обсъждат колко фотошоп има по снимката, ето им оригинала, за да се успокоят.“

Източник: Shine.Yahoo.com