Масов бой в село Порой заради калайдисване на съдове

8
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

За масов бой в село Порой заради калайдисване на съдове, съобщават от полицията. Вчера около 16 часа в с. Порой, общ. Поморие възникнал скандал, прераснал в сбиване между група, занимаваща се с калайдисване на домакински съдове и местни жители от селото.

Повод за възникналия инцидент е уговорката на възрастна жена за калайдисване на две тави срещу три стари метални варела и около 10 метални тенджери, осъществена с 21-годишния С.К. и съпругата му – В.В., 20-годишна.

Калайджиите изнесли от къщата на възрастната жена металните вещи, като са застигнати от л.а. «Рено 19», управляван от 47-годишния П.Р., с който се придвижвали и 31-годишният К.М. и 43-годишната М.А., и тримата от с. Порой. К.М. хванал 20-годишната В.В. и започнал да я бие, тъй като я подозирал в извършването на кражба. С.К. замерил автомобила с парче дърво, като при удара се счупило задното ляво стъкло на вратата.

С.К. заедно с баща си – Г.К., 41-годишен тръгнали да спасяват В.В., като Г.К. ударил К.М. с дърво по ръката. От инцидента К.М. получил с контузия на ръката, а В.В. контузия в китката на лявата ръка. По случая в Районно управление «Полиция» – Поморие е образувано досъдебно производство.