Екскурзия до Букурещ

1
Добави коментар
imthedevil
imthedevil

ПРОГРАМА :

23.06.2012г Опътуване от София в 7.00ч от пл.Ал. Невски. Пристигане в Русе настаняване в хотел. Пешеходна обиколка и разглеждане на забележителностите на града.

Русе е град с 23-вековна история, която започва с изграждането на тракийско селище. В днешно време къща-музей „Градски бит на Русе“, известна като Къщата на Калиопа, заема сграда, построена през 1864 г. Експозицията представя ролята на град Русе като врата към Европа и навлизането на европейската градска култура в България в края на 19 и началото на 20 век. Показани са примерни интериори на гостна, всекидневна, музикален салон и спалня, с мебели от Виена, както и колекции от градско облекло, от накити и други аксесоари, сребърни прибори и порцелан, които бележат промените, настъпили във всекидневието на русенци. Тук може да се види и първият роял, внесен в България от Виена. Пантеонът на възрожденците е национален паметник-костница, намиращ се в град Русе. В него са погребани 39-ма известни българи, сред които Любен Каравелов, Захари Стоянов, Стефан Караджа, Панайот Хитов, Никола Обретенов и др.

Нощувка в хотел Рига 3*

24.06.2012г Закуска. Отпътуване за Букурещ. Пристигане  в Букурещ – града, известен още като „Малкия Париж”, една от големите столици на Балканите /малко над 2 млн население/.  Панорамна автобусна обиколка на града : Патриаршията и Църквата с мощите на Св. Димитър Басарбовски, Дворецът на Парламента – втората по големина административна сграда в света след тази на Пентагона /фотопауза/,Триумфалната арка, построена по подобие на арката в Париж през 1922 г. в памет на загиналите в Първата световна война, Дома на Свободния печат – сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници, площад Виктория, Булевардът на посолствата, Атинеума – най-голямата концертна зала в Румъния, Библиотеката, Народния театър, Университета.  Организирано групово посещение на Природонаучния музей /по желание/ – 12.00ч – влиза се през приоритетен вход, без да е необходимо да се чака на опашка. В Музея http://www.antipa.ro може да намерите огромни скелети на динозаври, пещера със скални рисунки, изригващ вулкан, древни бозайници, риби, мекотели, ракообразни, минерали, скъпоценни камъни и още много интересни експонати.  Организирано групово посещение на Двореца на Парламента – при възможност Свободно време в центъра на Букурещ или Търговска зона Банеаса – МОЛ Банеаса, Икеа, Карфур, др.  По желание възможност за индивидуално посещение на Музея на селото – един от най-големите етнографски комплекси в Европа, представящ над 300 сгради, характерни за различните области на Румъния.  Отпътуване обратно за България в 17.00ч. Пристигане в София около полунощ.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: 

• 1 лея ≈ 0.48лв.  • Вход за Музея на селото – 6 леи за възрастни, 3 леи за деца  • Вход за Природонаучния музей – 20 леи за възрастни, 5 леи за ученици и студенти  • Вход за Палата на Парламента – 25 леи за възрастни, 12 леи за деца 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 

• за лица над 18 год. лична карта или валиден задграничен паспорт  • за лица под 18 год. – валиден задграничен паспорт 

Ако детето пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане.

Туроператор ЕТ  „СВЕТЛА МЛАДЕНОВА – ПОХОД” с  Удостоверение за регистрация РКК-01-6050 е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в застрахователна компания  ЗД „ЕВРОИНС” АД.

Важно! Използваните снимки, изобразжения и картинки са предоставени от доставчика на настоящата промоция. От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за НЕВАЛИДЕН и сумата по него не се възстановява. Ако имате въпроси или препоръки, моля свържете се с нас на тел. 02/985 4000 или ни пишете на [email protected]