Натурални здравни продукти: Природолечение: Витамин Е

24
Добави коментар

Капсули Витамин Е за силен имунитет
Еликсир на плодовитостта, „чистач“ на свободни радикали и страж на младостта
Цена: 75 капсули – 53,80 лв .

Наричат го еликсир на младостта, защото чисти организма от вредните свободни радикали, които се образуват при нормалните обменни процеси, но и от цигарен дим, замърсители, ултравиолетови лъчи и радиация.

Изключително силен антиоксидант – подобрява циркулацията и предпазва кръвоносната система, намалява кръвното налягане, засилва имунната система и жизнените сили на организма, поддържа кожата жизнена и подпомага възстановяването на тъканите, влияе положително върху плодовитостта при мъжете и жените, предпазва очите, необходим е за нервите… Препоръчва се на възрастни хора, на лица, които имат проблеми с циркулацията и кръвоносната система, на спортисти, пушачи, на всички, които искат в максимална степен да предпазят своя организъм от вредното въздействие на свободните радикали от околната среда и храната.

С най-много витамин Е ще се заредим, ако хапваме повече растителни масла – царевично, слънчогледово, соево и от пшенични зародиши. Орехи, бадеми, фъстъци и всякакви ядки и семена също са богати на този витамин. Има го и в пълнозърнестите храни, листовите зеленчуци, зеления боб, граха, марулите, доматеното пюре, патладжаните, морковите. Продуктите от животински произход са бедни на витамин Е. Съдържа се и в някои плодове като боровинки, къпини, авокадо.

Витамин Е не е токсичен. Дефицитът може да причини по-бърза умора, разрушаване на червени кръвни клетки, мускулна дегенерация и анемия.

Състав: естествен RRR-a-TokoferolПриложение:
*при здрави лица като превенция срещу дегенеративни заболявания
*при лица с проблеми в циркулацията – периферната, церебралната, мозъчната
*за превенция срещу развитието на атеросклероза и сърдечни болести
*за защита срещу преждевременно стареене
*за общо укрепване на имунитета
*за регулиране на повишено кръвно налягане благодарение на диуретичния му ефект *подобрява плодовитостта при двата пола – възпроизводствените функции
*силен антиоксидант
*за поддържане свежестта, еластичността и жизнеността на кожата
*защита за дихателната система
*при лица, възстановяващи се след прекарана болест, операция, облъчване
ЗАЩО ВИТАМИН Е ПРЕДСТАВЛЯВА СИЛЕН АНТИОКСИДАНТ? 
Днес витамин Е по-често се споменава като антиоксидант, отколкото като типичен витамин. Неговата липса не предизвиква разпознаваемите, типични симптоми, както е при другите витамини. Всъщност, липсата на витамин Е може да “тлее” продължително време, а на края да доведе до развитието на сериозни болести, включително и карцином. В случай че в клетката се появят нестабилни свободни радикали, които нападат всички нейни части и особено ДНК и ненаситените мастни киселини, стига се до верижна реакция, при която се създават нови свободни радикали. Крайният резултат е смърт на клетката. Не по-малко сериозни са и другите щети. Промените, които свободните радикали могат да предизвикат допълнително, са дезактивиране на ензимите и другите протеини, а дори и мутации, които могат да бъдат канцерогенни. Витамин Е е главният антиоксидант в частите на клетката, съдържащи липиди, както и във всички мастни клетки. 
КОГА Е НЕОБХОДИМ ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПРИЕМ НА ВИТАМИН E? 
Храната, особено растителните масла, са добър източник на витамин Е за здравия човек. Има обаче състояния и болести, при които трябва да се помисли и за допълнително внасяне на този витамин. Многобройни научни изследвания доказват, че добавката от витамин Е действа благотворно като превантивно средство и като допълнение към предписаната терапия при: коронарни сърдечни болести, повишени мазнини в кръвта, артрит, очно перде, чревни болести, болести на черния дроб и жлъчката, пушене и консумация на алкохол, бременност. Тези изследвания показват също, че би трябвало витамин Е да се приема допълнително и при: високо кръвно налягане, болестта на Алцхаймер, приемане на контрацептивни средства и антидиабетици, излагане на слънце и замърсен въздух, интензивни спортни занимания.
За лечение на промени върху кожата полезно е да се пият допълнителни количества витамин Е под формата на капсули, а също и прилагането му под формата на крем. Тъй като поддържа кожата и свързващата тъкан жизнени, той често се използва при лечението на кожата и възпроизводството и. Доказано е положителното му въздействие при левкоплакии (преканцерози на кожата), диабетична гангрена, изгаряния. Зарастването на раните и намаляването на следите от белези са доказано по-ефикасни при употреба на витамин Е. Неговото действие в дерматологията и козметологията е изключително ефикасно при третирането на бръчки, на следродилни стрии по кожата. Той придава младежки изглед на кожата, изчиства я от хроничната пигментация, представлява незаменима съставна част на всички подхранващи кремове за лице и тонизиращи средства. 
КАКВИ СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРИЕМАНЕТО НА ВИТАМИН E? 
Няма да усетим бързо действието на внесения витамин Е. Това не е таблетка срещу болка, чието действие се усеща веднага. Ползата от витамин е ще се появи след по-дълго време, най-вече чрез ограничаването на възможностите за поява на много болести и чрез спирането на процеса на преждевременно стареене на клетките.