Има ли разлика между любовта и обичта?

49
Добави коментар
news359
news359

Чудя се, колко ли от вас са с запитвали каква всъщност е разликата между любовта и обичта и имали изобщо такава.Много от вас ще кажат „Разлика?! Такава няма!”
Е,да, в днешното забързано време отдавна започнахме да употребяваме думи, без да знаем тяхното реално значение.

Любовта е моментно състояние на въодушевление и превъзбуда дори. Ключовата дума тук е „моментно”. Тя идва и си отива.Създава спомени, но не оставя следи след себе си.Тя е способна да ни накара да се почувстваме щастливи, но не и „пълни”.

Обичта е втората фаза след появата на любовта. Тя, за разлика от предшественичката си, оставя незабравим и незаличим отпечатък в човешкото сърце и душа. Покорява за миг сърцето, завладява чувствата и създава чувство за пълнота.

Хората казват, че човек осъзнава какво е притежавал едва, когато го загуби.Това е така и причината за това, е че обичта е толкова срамежлива, че се крие в дълбините на душата и често разбираме за съществуването й, едва когато заболи, но тогава вече е късно да съберем парченцата на онова сърце, което сме разбили.

Всеки човек има вродена нужда да обича и да бъде обичан, но колко от нас наистина знаят как и могат да обичат?! Много от нас не осъзнават кога са прекрачили границата от платоническото пърхане на пеперуди до истинската обич и дълбоките чувства.

Именно поради тази причина често накрая оставаме сами. Време е да се научим да изразяваме истинските си чувства, а не да задоволяваме просто мимолетни нужди. Все пак не забравяйте, че любовта е онази, която ще спаси света, бъдете част от нея./news359

Париж/Франция