Клапани и Разпръсквачи за Дюзи Bosch Delphi Denso Siemens

1
Добави коментар
booobby
booobby

36

 
1
2
3
4
5

(19 гласа, оценка 4.68 от 5)

Common Rail дюзи – рециклиране и ремонт4.68 от 5 от общо 19 гласували.

София Дизел Център извършва следните услуги, свързани с Common Rail дюзи (инжектори):

 

Демонтаж и монтаж на инжекторите от превозното средство
Проверка на стенд на Common Rail инжектори
Разглобяване,дефектиране и почистване на инжектора
Проверка на микроскоп за износване на клапана на инжектора
Отремонтиране на инжектора – подмяна на дефектните части и регулиране на стенд
След ремонт инжекторите автоматично се кодират, като кодът е уникален за всеки инжектор
Доставка на нови или отремонтирани Common Rail инжектори в цялата страна

Common Rail Система: Дюзи

Дюзите се монтират в горната част на цилиндъра на двигателя и имат същата функция като дюзите и корпусите им в предишните системи за впръскване. Основните компоненти на дюзите са: Безщифтова дюза, хидравлична серво система, електромагнитен клапан или възбудител.

Функции на дюзата

Силите, необходими за отваряне и затваряне на иглата на дюзата не могат да бъдат генерирани от самия електромагнитен клапан. Поради това иглата на дюзата се задейства индиректно чрез хидравлична усилваща система.

При затворен електромагнитен клапан, целият обем на камерата, както и горивната тръба са с едно и също налягане. Иглата на дюзата се придържа на мястото си с пружина.

 Когато електромагнитния клапан се отвори, горивото протича от зоната на клапанното разпределяне към обратния поток на горивото. Подаващият дросел предпазва от пълно изравняване на налягането и налягането в зоната на клапанното разпределяне намалява. Повишеното налягане в камерата преодолява силата на пружината и повдига иглата, така че впръскването може да започне.

Електромагнитният клапан вече не е захранен и затваря отвора към обратния поток на горивото. Силата, приложена на контролния плунжер се повишава заедно с увеличаването на налягането в зоната на клапанното разпределяне. Иглата се затваря и впръскването спира.