Идея за луксозен подарък – фиала или бокал

42
Добави коментар

Всеки уважаващ традицията мъж би се зарадвал на античен, луксозен подарък като позлатена фиала, например. Това е просто страхотна идея за протоколен подарък или приз.

Фиала(от гр. phiálē)  е била плитка чаша използвана за възлияния на течности при жертвоприношения у древните гърци и траки.

Най-често фиалите са се изработвали от сребро, а понякога от бронз, злато или керамика, обикновено са били релефно украсени или изрисувани с . геометрични и растителните мотиви.  В центъра на фиалите има издутина, наречена умбо, символизиращ центъра на света. Тя е царски атрибут на свещената власт и е наистина подходящ подарък за награда или колекциониране.

Друг вариант за незабравим подарък е да поръчате уникален бокал със собствено лога.

Бокалът е голяма чаша за вино използвана за приемане на причастие в християнството. Обикновено се правят от дърво по подобие на чашата от която Исус Христос е пил по време на тайната вечеря, но често се добавя и сребърен или златен обков с надпис.

Всичко това е чудесен подарък, когато се съчетае с подходяща кутия и поднесе със стил в някой официален случай.  Майсторите от Зографов и сие може ръчно да го изработят по поръчка, като помислят и за последния детайл. От самата чаша, през надписа, логото и дори кутията.