Алкохолен шах с чашки

17
Добави коментар

Код на продукт: Шах с чашки
Наличност: В наличност

Цена: 52.00лв. 24.00лв.

с ДДС: 24.00лв.

Алкохолен шах с чашки на промоция

         Алкохолния шах с чашки е игра подходяща за събирания с приятели, партита, купони и всякакви поводи където се пие. Шахът не е бил никога толкова интересен колкото сега. Високият градус който предполага играта е гаранция за много забавление с тази разновидност на популярната игра. Представяме ви един разнообразен и забавен начин за напиване с който да разчупите стандартната обстановка на купона -пиянската игра „Алкохолен шах с шотове“. В комплекта има 32 чашки(шота) които можете да напълните както с алкохолни или безалкохолни напитки. 

Размери на шах полето 26х26 см.

 

Вижте ТУК информация за най-евтината доставка. 

Историята на алкохолния шах

Веднъж Емануил Ласкер, вторият световен шампион по шахмат, е трябвало да изиграе един алкохолен шах с унгарския гросмайстор Гесой Мароци за награда предложена от един меценат.

 

Всяка фигура на шахматната дъска представлявала чаша с алкохол. Условието на играта било, че при взимане на вражеска фигура трябва да се изпие съдържанието ѝ.

 

Интересното е, че фигурите са направени така, че вида и обема на алкохола в тях зависел от силата им на шахматното поле.

 

В третия ход Ласкер пожертвал царицата си, която представлявала чаша с 200 грама уиски. Мароци се напил и Ласкер лесно победил.

 

 

Онлайн магазин за подаръци, игри и къмпинг принадлежности PODOBRO.COM