Салатка от яйца с паячета

116
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

  Тези яйчени гадинки със сигурност ще впечатлят всички на масата. А вие ще останете изненадани колко лесно се приготвят. А да, на всичкото отгоре са и невероятно вкусни! Ще ви опишем рецептата за 24 хапки, но вие можете да си направите и по-малка доза. 

Ето и нужните продукти:
12 яйца
За плънката:
100 грама шунка
150 грама сирене
2 супени лъжици сметана за готвене
2 супени лъжици горчица
2 супени лъжици майонеза
Сол и черен пипер на вкус
12-те жълтъка
24 големи и черни маслини

Сварете 12-те яйца във вряща подсолена вода. Изчакайте 5 – 10 минути. Трябва да бъдат твърдо сварени. Охладете ги, а след това ги обелете.
Срежете всички яйца на две равни части по височината. Извадете жълтъците. Направете „столчета” като изрежете малка шайба от долната част на всяка половинка. Идеята е да стоят стабилно в чинията.
Нарежете шунката на възможно най-ситните кубчета (ако не ви се реже можете да използвате и пастет). В голям съд изсипете жълтъците, нарязаната шунка, сиренето, сметаната, майонезата и горчицата.
Намачкайте съставките с помощта на вилица до постигането на хомогенна смес. Подправете със сол и черен пипер и използвайте шприц, за да направите по една голяма „целувка” в кухината на всеки белтък.
Разполовете 12 черни маслини без костилки, които ще служат за телата на паячетата. Трябват ви още 20-тина маслини, които след като разполовите – ще трябва да нарежете на минимум четири хоризонтални ленти.
Те ще влязат в ролята на крачета (вижте снимката, която ще ви покаже конструкцията на „телата”). Подредете по една буболечка върху шприцованата плънка.
От естетическа гледна точка ще е добре да поставите под някои от яйцата листо от маруля или салата.