Кубрат Пулев – европейски шампион

1
Добави коментар

Неделя, 06 Май 2012 00:01

Кубрат Пулев стана европейски шампион в тежка категория при професионалистите на Европейския боксов съюз. Той постигна този голям успех след нокаут в 11-я рунд срещу украинеца Александър Димитренко в германския град Ерфурт. Българинът има 16 мача и 16 победи (8 с нокаут) на професионалния ринг, а Димитренко вече има две поражения в 33 срещи (21 победи с нокаут).

За пореден път Кубрат Пулев доказа, че е най-добрите боксьори в света в момента. Победата над германеца с украински произход Александър Димитренко, доказа това.

Украинеца само месеца по-рано смени треньора си с британеца – Скот Уелш, но и това не му помогна срещу бързия и техничен българин. Друго предимство на германеца бе, по-голямото му тегло и височина в сравнение с Кубрат Пулев. На кантара ден преди двубоя, Димитренко – 116 кг /шорти и чорапи/ и 204 см, а Кубрат Пулев – 111 кг /панталони и маратонки/и 194 см.

Двубоя започна с разузнаване и сравнително равностойно, до като Кубрат Пулев намери точната дистанция и ритъм в срещата. След шестия рунд Кобрата показа, че на по-голямата височина и тегло на Димитренко, той успешно противопоставя бързина,техника и тежки удари. С всеки изминал рунд си личеше че германеца започва да се изморява и ударите на Кубрат Пулев да стават все по-точни и да попадат в тялото на Димитренко.

Логичното се случи в 11-рунд, като след серия бързи и точни удари, Димитренко изпадна в нокаут и Кубрат Пулев стана Европейски шампион в тежка категория версия EBU. Два рунда преди края на срещата съдиите даваха 97-93, 97-94 и 98-93 в полза на Кобрата.

„Мисля, че показахме за пореден път, че българите сме номер едно във всичко. Благодаря на всички приятели, които ме подкрепяха. Беше тежък противник и определено беше трениран, но успяхме да изградим печеливша тактика. Благодаря на Господ, благодаря на целия български народ“, каза Пулев пред „Нова спорт“.

„Той си омекна от самите удари. Постигнах много хубав удар. На тренировките имах много добри спаринг партньори. Сега искам да се насладя на тази победа за моя рожден ден“, добави европейският шампион.

Победата е 16-та поред за Кобрата, който все още не познава поражението на профи-ринга. Успехът със сигурност ще повиши рейтинга на българина в тежката категория и се очаква да увеличи значително шансовете му за шампионски мач не срещу кой да е, а с един от двамата братя Кличко.

След пристигането си в България, Кубрат Пулев сподели, че ще се отдаде на почивка за известно време, разбира се с жената до себе си – красивата Андрея.

 

С нетърпение ще очакваме есента, когато вероятно ще видим отново Кобрата на ринга с поредната си голяма победа.