Венец от хартиени цветя

5
Добави коментар
artandblog
artandblog

Днес ви предлагаме идея за венец, с който можете да украсите маса или просто да закачите на стената. Използвайте тънка хартия от вида на оризовата или само един пласт от хартиена салфетка. Именно нежността на материала ще придаде ефирност на цветята. Необходими материали:

– форма за венец

– цветна хартия

– ножица

– тиксо

– карфици

– тичинки

– тел

Обезателно вижте и:

Инструкции:

Започнете с кръгла сторопорена лента, на която да забождате готовите цветя. Имате две възможности – първата е да правите едно цвете, което да закачате, така ще знаете какъв вид и цвят да направите след това. Ии втората възможност е да направите много цветя, които след това да подреждате отгоре. Следвайте следващите стъпки, за да се научите как да направите различните видове цветя, с които да украсите венеца.

Инструкции за карамфил:

Вземете повечко пластове хартия, прегънете на четири квадрата и изрежете единия ъгъл, така че да се получи гръг. Забодете в средата тел с красиво мънисто или просто карфица. Намачкайте краищата, както е показано на картинката.

Инструкции за далия:

Вземете няколко листа хартия, които да прегънете на хармоника. В средата фиксирайте с тел. После вниателно разделяйте листовете от едната страна. След това и от другата, докато не се получи пухкаво цвете.

Инструкции за маргартика:

Вземете няколко листа хартия прегънете на четири квадрата и изрежете, така че да се получи средно широко листо. Като разгънете трябва да има оформени общо четири листа, които подреждате шахматно едно върху друго. Фиксирайте с мънисто и тел или с карфица.

Инструкции за лилия:

Прегънете на четири няколко листа хартия и от получения квадрат изрежете тънко и дълго листо. В разгънато състояние трябва да имате общо четири. Прегънете в средата всеки един от изрязаните листове, като ги фиксирате в средата с кървица. Така всяко листо ще има различна посока.

Инструкции за роза:

Прегънете на четири няколко листа хартия и изрежете поне четири размера капкообразни листа с дръжка от долу. Вземете бяло букетиче тичинки и около него събирайте листата за розата, от най-малко към най-голяма, като фиксирате със зелена флорална лента или тиксо.

Сега вече имате много и различни цветя, които нежно и внимателно закачвайте за формата. Подреждайте по размер, цвят и вид, за да създадете богат и свеж вид. Източник: lovelyandgracious

Сподели:

tweet

Tags: ВенецдалияДекорацияза масаза сватбаИдеикарамфиллилияМаргариткаНаправи си самот хартиярозасватбена декорацияУкрасаХартиени цветяХартиено цвете