Древен Китай в Сердика Център

27
Добави коментар

Древен Китай в Сердика Център

Share on Facebook

Tweet

Pin on Pinterest

Били ли сте в Китай? Дори да не сте били, Сердика Център ще ви пренесе там. Предлагаме ви да поемете с нас на едно уникално пътешествие към Китай…

Какво се случва в Сердика Център?
От 7 до 21 май при нас ще може да се разгледате единствената по рода си интерактивна изложба “China originals”. Желанието ни е да ви запознаем по достъпен и приятен начин с културата, изкуството и традициите на древен Китай. Елате при нас, защото целият център изглежда сякаш сте в китайска приказка. Има автентични предмети и облекла, интересни реални кътове, в които ще може да видите демонстрации на древни китайски практики и изкуства.

Игра и много награди
Ако посетите изложбата, не забравяйте да се снимате, защото до броени дни ще ви предизвикаме да споделите снимките си с нас във Facebook и така да спечелите смартфон или таблет от китайския технологичен гигант Huawei.

Културата на Изтока
За да бъде атмосферата възможно най-автенчина, предвидили сме практики по калиграфия от един от най-добрите майстори калиграфи в България. Ще може да се включите в занимания по джиенджъ – изкуство на изрязване на декоративни силуети от хартия, ще изпитаме стратегическите ви умения в древната игра вейчи. Не искате да пропускате демонстрациите на традиционни китайски бойни изкуства – Чи гун, Ушу, Тай Чи.

В сърцето на Дракона
Ако вече сте били при нас, сигурно сте видели пъстрия дракон и уникалния за Китай танц на лъва, който ще ви изуми със своята пластичност и енергия. Ако сте сред почитателите на екзотичната кухня, заповядайте на специалния бар с традиционна китайска кухня. Той се намира в Голямата ротонда на ниво -1 и ще ви предложи разнообразни специалитети и ароматни чайове, които ще ви сервират на традиционна чаена церемония и в Китай.

Съвсем като в Китай… и много награди
Една от основните атракции по време на “China originals” е рикшата, с която вие и вашите деца можете да си направите неповторима разходка из “кътчетата на Китай”.

Изкушихме ли ви с нашето предложение да се потопите в магията на далечния Изток? Заповядайте при нас!