Атрактивна къща с фасада от керемиди

19
Добави коментар
lucynda
lucynda

11.05.2012 г.

Тази къща, намираща се в Канада, е по проект на архитекта Brian MacKay-Lyons. Дизайнът и структурата й са съобразени с природните дадености в района . Тъй като теренът е хълмист, къщата е построена на две различни нива, според формите на местността.

Външен облик на къщата

Къщата, разположена на хълма е с атрактивна архитектура. На пръв поглед конструкцията й създава впечатление за ограничено жилищно пространство, но всъщност сградата разполага с просторни интериори. Избраното място за нейното разположение е уникално – оттук се предлагат гледки към хълмисти области и морския бряг – идеалното кътче за тези, които търсят  уединение и спокойствие сред природата.

Закрита веранда

Широката закрита веранда предоставя свободна площ за скромно обзавеждане от маса и столове. Оформеното местенце за отдих предлага гледки към морските вълни и е подходящо за сбирки дори и при дъждовно време. Верандата, както и цялата фасада на къщата,  е покрита с керемиди, които служат като естествена защита от капризите на времето – слънце, вятър и дъжд.

Вътрешен двор, ограден с бетонни стени

Крайморската вила разполага с привлекателен вътрешен двор, който е с дизайн на широк канал, ограден от масивни, не много високи бетонни стени. Вътрешният двор прилича на парк – съставен е от малки квадратни участъци, заети с пъстроцветни цветя, а помежду им са направени тесни алеи. Стените, оформящи вътрешния двор имат не само декоративна функция, те служат и като защита от силни дъждове и ветрове, които са характерни явления за местността.

Всекидневна стая, обзаведена с дървесина

Просторното помещение, разположено на нивото на вътрешния двор, е съчетало няколко интериора, които плавно се сливат. Тук се намират кухнята, трапезарията и всекидневната стая. Кътчето за готвене  е обособено от кухненския остров, който е с линеен дизайн, обхващащ мястото по протежение на цялата стена. Той разполага с огромен корпус, минаващ през трапезарията и навлизащ в интериора на всекидневната стая, където се използва с друго предназначение. Цялата стаята е обзаведена с дървесина – под, таван и мебели.

Спалня с дървени плъзгащи се врати

Точно след интериора на всекидневната стая е разположена семпла дървена конструкция с квадратен дизайн, която помещава спалното помещение. Посредством дървени плъзгащи се врати стаята се затваря и се превръща в уединено кътче.