8 приказни дни в Германия – вижте красивите й замъци! 7 нощувки със закуски и самолетен билет, от BulComTour

1
Добави коментар
starazagora
starazagora

За да бъде една приказка истинска й трябват красиви замъци! Превърнете своето лято в чудна история – разгледайте едни от най-известните немски замъци с ваучер за BulComTour!

Грабнете си 8-дневна екскурзия Немските замъци, с включен самолетен билет – за 860лв на човек! Платете 172лв сега, а остатъка доплатете по банков път или в офиса на ТО.

Екскурзията ще се проведе на 16 – 23 Юни по маршрут: Франкфурт – Бопард – Рюдесхайм – Кобленц – Кьолн – долината Елц – Кохем – Трир – Свети Гоар – Хайделберг – Некар – Ротенбург – Вюрцбург.

Ваучерът е за един човек и включва: • Самолетен билет София – Франкфурт – София; • 7 нощувки със закуски в хотели 3*; • Трансфер летище – хотел – летище; • Вътрешен транспорт с автобус 3 /4*; • Екскурзоводско обслужване по маршрута на български език.

Ваучерът не включва: • Входни такси за посещаваните обекти; • Разходи от личен характер; • Медицинска застраховка; • Летищни такси – 80лв; • Еднодневна екскурзия до Кьолн – 40лв; • Еднодневна екскурзия по Река Мьозел, Бург Елц, Трир – 40лв.

Програмата:
Ден 1 – Добре дошли в Рейн.Сборен пункт в 04:00 часа на информация на летище София. Полет в 06:00 от летище София Терминал 1. Пристигане на летището във Франкфурт, Германия. Отпътуване за Майнц. Туристическа програма. Градът е важен търговски център, прочут с карнавалите и виното си. Старата част на Майнц с бароковите си сгради, римски руини, живописни градини и винарски кръчми е неустоимо привлекателна за посетителите на града. Отпътуване за Висбаден – град разположен на източния бряг на река Рейн. Местни забележителности са централният площад Шлосплац. На него се намира Хергцогският дворец, построен между 1837 и 1841година. Други исторически ценности са Новата и Старата Градска Зала, Протестантската църква, Неокласическата баня от 1907 година и известното казино Шпиелбанк, което отново е в експлоатация. Театърът Колонаде и Държавната опера от 1894година са също туристически атракции. На площада Луйзенплц се издига дворецът Бибрих, построен в средата на XVIIIвек в бароков стил. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.Ден 2 – Кохем, Коблнц, EhrenbreitsteinЗакуска. Отпътуване за Кохем (Cochem). Замък идиалично разположен точно на завоя на реката. По желание посещение на замъка от вътре. Свободно време за разходка по известната туристическа алея “Moselle Promenade”. След това продължаваме за Кобленц (Koblenz), което означава че ще имате възможността да видите така наречения Немски ъгъл (Deutsches Eck) – там където река Мьозел (Moselle) се присъединява към река Рейн. Място, увековечено с конната статуя на Вилхем I. Кратка туристическа обиколка на Кобленц, след което ще се качим на кабинковия лифт за да стигнеме до отбранителната крепост Ehrenbreitstein в чиято вътрешност е разположен музеят на река Рейн – посещение. Свободно време. От Кобленц се качваме на автобуса и отпътуваме за Бопард (Boppard). Настаняване в хотел 3*.

Ден 3 – Замъци, Замъци, Замъци – Rüdesheim Закуска. Целодневен круиз по един от най – красивите участъци на река Рейн. Където една част от този участък е в списъка на световното културно наследство на UNESCO. Ще минем покрай скалата на Лорелай, за да стигнем до най-очарователния замък Рюдесхайм (Rüdesheim), като междувременно ще имате възможността да се насладите на невероятните гледки и приказните замъци от двете страни на реката. Акустиране в подножието на замъка Rüdesheim. Време за обяд и сувенири по известната уличка Drosselgasse. След което ще се изкачим с кабинковия лифт нагоре през лозята за да стигнем до паметника Нидервалд (Niederwald Monument). По време на това изкачване се пригответе за невероятни гледки към цялата рейнска долина. Връщаме се обратно на борда на круизния кораб. Нощувка в хотела в Бопард.

Ден 4 – Кьолн и възможност за шопинг Закуска. По желание срещу допълнително заплащане отпътуване за Кьолн (Cologne). Един от красивите градове, разположени по поречието на река Рейн. Туристическа обиколка. Свободно време за разходка по една от най-дългите пешеходни зони в Германия и възможност за покупки. Привечер връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5 – по река Мьозел, Бург Елц, Трир Закуска. Екскурзия по желание, срещу допълнително заплащане – Днес ще се движим срещу течението на река Мьозел. Ще преминем през прекрасни винени местности и множество долини с многобройни старинни замъци. Първата ни спирка е замък от 12 век. Burg Eltz – гордо стоящ в красивата дива долина – долината Елц. Заобиколен от три страни с река, той е един от най – изящните замъци в Германия. Посещение. Отпътуване за Трир (Trier).

Най-стария град в Германия, с история датираща от Римско време. Пешеходна обиколка на града с посещение на Черната порта (Porta Nigra), Римския амфитеатър, императорските терми, отбранителната крепост датираща от 2 век, която се явява най-доброто отбранително съоръжение на север от Алпите. Обиколката включва и Катедралата, една от най-старите църкви в Германия с основи, датиращи от четвърти век, и Църквата на “Оur Dear Lady” – най – старата чисто готическа църква в Германия. Всички тези забележителности са част от световното историческо наследство под егидата на UNESCO. Свободно време за разходка или вечеря в града. Отпътуване за Бопард. Нощувка.

Ден 6 – Рейнфелс, Хайделберг, Burgenstrasse

Закуска. Днес ще кажем “довиждане” на река Рейн, след като посетим замъка Рейнфелс (Rheinfels Castle), разположен в китното градче Свети Гоар. После потегляме на юг към Хайделберг – разположен на долното течение на река Некар между градовете Франкфурт на Майн и Щутгарт. Хайделберг днес е прекрасна смесица между традиционното и модерното. В миналото и сега той е научен и артистичен център. В настоящето тази традиция е запазена в лицето на един от най-старите университети в Европа и на многото изследователски центрове, разположени във и около града. Поради многото си забележителности и Старата част на града, която носи стиловите особености на различни епохи и особено на барока, той се е превърнал в една от основните туристически дестинации в Германия. Туристическа обиколка, която включва и Замъкът в гр. Хайделберг – Споменат е за пръв път през 1225 г. Построен на различни етапи, в днешният си вид той носи белезите на няколко архитектурни епохи. След което посредством зъбчата железница ще слеземе в по-оживената част на стария град, където ще имате свободно време. Тази вечер ще НОЩУВАМЕ в типичен провинциален хотел в долината Neckar на Burgenstrasse – това е така нареченият път на замъците.

Ден 7 – Ротенбург, Романтичният път, Вюрцбург Закуска. Днес пътят ще ни отведе до Rothenburg Ob Der Tauber в областа Франкониа (Frankonia), която е част от „Романтичния Път”, където ще се почуствате така сякаш току що сте скочили обратно в 16 век. Замък, изцяло заобиколен от средновековни крепостни стени с безброй кули, Ротенбург е известен с античните си къщи, чешми, калдъръмени улички, скрити ъгли и старинни улични знаци. Също така известен с фестивала Meistertrunk, който се е зародил върху основите на една стара легенда. Свободно време за обяд или самостоятелна разходка. След което ще посетиме места, които също са част от известния “Романтичен Път” (Romantische Straße) – име на най-известния по света немски туристически маршрут. Възниква спонтанно около 1950 г.; основателите му са неизвестни. Дълъг е 366 km и минава през областите Франкония, Швабия и Горна Бавария през полегати терени покрай реките Таубер и Вьорниц, пресича Дунав и продължава на юг. Смята се, че носи типичния дух на немската природа и култура. Посещение на Двореца Вюрцбург (Wurzburg Residenz) – великолепен бароков дворец, един от най-големите в Германия, и е част от списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Ще имате възможността да се насладите на стенописите от Тиеполо, на старата придворна църква Hofkirche и невероятно живописните градини. Свободно време във Вюрцбург и отпътуване за Франкфурт. Нощувка.

Ден 8 – Полет за България Закуска – сух пакет. Ранен трансфер до летището. Пристигане в България.

Входни такси – заяват се предварително и се доплащат при крайно плащане на екскурзията! Посещенията на крепостите и замъците не са задължителни – могат да се разгледат и отвън! Тези цени са валидни за Септември 2011 – възможни са разлики.

• Корабче Бопард – Сент Гоар – Скалата на Лорелай – Рюдесхайм – Бопард – 32лв ( при минимум 15 човека); • BurgEltz – 14лв (при група над 20 Човека) / 16лв самостоятелно; • Cochem – 9лв (при група над 12 Човека) / 10лв самостоятелно; • RheinfelsCastle – 6лв (при група над 10 Човека) / 8лв самостоятелно – да се носи фенер, защото ще се минава през тунели; • Heidelberg – 10лв (Вход +Железница) + 6лв (За Аудио Гид); • Rothenburg Ob Der Tauber – 3лв; • Wurzburg Residenz – 14лв; • Ehrenbreitstein – 36 лева ( при минимум 20 човека)/ 40лв самостоятелно.

Прочети още
Скрий текста