Подходящи продукти за пигментни петна

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Очаквате лятото с нетърпение, но когато става въпрос за здравето на кожата, най-дългоочаквания и горещ сезон крие някои рискове. Един от тях е пигментацията.

Серията D-PIGMENT на AVENE включва крем за суха кожа и крем за нормална и смесена. Нанасят се вечер.

Формулата: Вдъхновена е от доказаният от преди 50 години ефект на дерматолога Алберт Клигман, който се дължи на комбинация от три активни съставки. За D-Pigment са използвани меланид, ретиналдехид, пре- токоферил и термална вода Avene. (49,80 лв. за крем)

VITAL LIGHT SERUM на CLARINS е ревитализиращ серум с анти-ейдж действие срещу тъмни петна.

Формулата: Комбинирани са две съставки – Hexylresorcinol – молекула с действие срещу тъмни петна и добра поносимост, които са изпитани чрез строги тестове, и екстракт от Spergularia (коленчица) – растение пионер, което подсилва ефективността на Hexylresorcinol. (165 лв.)

WHITE OBJECTIVE SERUM на BIODERMA е предназначен за нощна грижа, която изсветлява и изравнява цвета на кожата.

Формулата: Витамин С, който се освобож­дава постепенно, ограничава меланиновите пигменти. Така намалява вече съществу­ващата хиперпигментация и предпазва от повторното й появяване. Продуктът съдържа патента W.O., който е иновация на марката и действа върху основните механи­зми, причиняващи пигментацията.

Серум STRIVECTIN-EV от SEPHORA, който може да използвате сутрин и вечер преди подхранващия крем.

Формулата: Използвана е специална технология, която редуцира пигмент­ните петна, независимо от причина­та, заради която са се появили.

Избелващ крем за околоочния контур на SKINCODE за постепенно намаляване на неравномерната пигментация:

Формулата му: Съдържа коктейл от овлажняващи и възстановяващи съставки, които повишават нивото на хидратация на кожата. Освен това има висока концентрация на BIOWHITE (1%) – растителен комплекс, който възпрепятства образуването на меланин.

Депигментиращ флуид на EUCERIN. Тенът на лицето става по-светъл и равномерен, а петната значително намаляват.

Формулата: Високоефективна диоева киселина и слънцезащитен фактор, което прави продукта подходящ за основа за грим. (49,29 лв.)

Even Better Skin Tone Correcting Lotion Broad Spectrum SPF 20 е най-новото допълнение в линията-бестселър на Clinique. Създадена специално за комбинирани и мазни кожи, тази нова лека формула избистря тена. Продуктът намалява тъмните петна и осигурява защита от номер 1 причинител на хиперпигментацията – UVA/UVB лъчите. Дамите имат нужда и от продукт, който да прикрива петната. Миксът от пигменти в коректора Even Better Concealer прикрива всяко несъвършенство. Той има кремообразна текстура за нежна, изграждаща покривност, без да предизвиква изсуша­ване или раздразнение. Предлага се в 4 цвята, които могат удобно да се съчетават с цветовете на фон дъо тена Even Better Makeup SPF 15.    

Няколко незаменими приятеля на чувствителната кожа – от главата до петите

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.