Идеи за банята: 19 много елегантни и модерни бани

2
Добави коментар
bgreal
bgreal

04 Май, 2012 г. – 11:56, Коментари – 0

Интериорният дизайн трябва винаги да се съобразява с функцията на конкретното пространство. Когато мислим за функциите на банята, веднага се досещаме, защо спокойствието и SPA-атмосферата са първите концепции, които ни хрумват. Банята в дома трябва да бъде удобна и лъскава, с повърхности, които светят от чистота и са лесни за поддържане.

Въобще не е случаен фактът, че в повечето бани се използват материали като мрамор, гранит и порцелан. Като допълнение към бляскавия им вид, тези материали са изключително лесни за поддръжка. Тук е моментът да споменем, че в общия случай евтините повърхности, като винил или различни тъкани, са далеч по-трудни за почистване и са по-податливи на плесени.

Що се отнася до дизайна на банята, запомнете, че най-успешните теми са с природни мотиви и неутрални цветове. Например, кафявото, бежовото, каменносивото, черното и бялото са винаги безопасен избор. Е, ако тези цветове ви изглеждат прекалено скучни, използвайте акценти – като вана или душ с необикновена форма или килими и мозайки в ярки цветове. Ако разполагате с повечко място, една купа с черупки от миди и раковини или арт-пано на стената могат да направят чудеса за декора на банята.

 

/via Decoist/

Още статии за МОДЕРНАТА БАНЯ:

60 бани в традиционен, класически стил

20 решения за баня – кой е Вашият стил?

15 впечатляващи бани в стил Арт Деко

30 идеи за модерната баня…по-голяма баня

11 идеи за пода на банята