Научно обяснение за бившите

46
Добави коментар
news359
news359

Невероятна е силата която понякога имат бившите гаджета над нас. Те притежават неустоим чар и някаква много харизматична енергия, която ни влияе дълго време макар и да сме разделени от също толкова дълъг период.

Преди обаче да се впуснем в същия порочен кръг, само защото някой бивш ни е залипсвал, е хубаво да последваме съветите на американската психоложка Деби Магдис , написала книгата „Не всички свестни са заети”.

Тя излага причините поради в които в даден момент се запитваме, защо изобщо сме прекратили отношенията си там и сме почти готови да му пишем, звъннем, да се видим и кошмара да започне отначало. Тъй като сме в любовна безметежност, започваме по-често да мислим за него. Много скоро той съвсем не ни изглежда  толкова зле и започваме да се чудим защо изобщо сме приключили с него. „Когато си без партньор и искаш връзка, започваш да пренаписваш миналото, за да запълниш тази емоционална празнота – казва д-р Деби Магди, което е грешно, като призоваваш спомените.те пък от своя страна влияят на жените.

Жените са устроени така, че да произвеждат хормона окситоцин, хормон на сближаването, когато се в реакция на романтичните мисли – казва Тина Тесина, автор на „Неофициалният наръчник как отново да започнеш да срещаш мъже”– Когато си припомняш споделени моменти, това предизвиква отделянето му в големи количества”. Така събуждаш трепета и нервността, които отново те карат да се чувстваш замаяна, когато си около него. Разбира се, лесно е това да се сбърка с нещо повече, което води до неприятности.„Тези чувства не означават, че онези непреодолими обстоятелства, които са станали причината за раздялата ви, не съществуват – обяснява Магдис. – Ако се съберете отново с него, това слага началото на порочен кръг. И поставя любовния ви живот в застой, защото така пропускаш възможността да срещнеш нов, по-подходящ за теб човек.”/news359

Ню Йорк/САЩ